Patty Brard in Shownieuws

Op1-presentator en Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck noemde prinses Alexia in zijn podcast 'lekker' en dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat, zo ook bij Patty Brard - die trekt flink van leer in Shownieuws.

Article continues after the ad

"Ja, daar kunnen we niet omheen draaien", zei Sander nadat hij Alexia de "lekkerste" prinses noemde. "Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al wel buiten haar prinsenmuiltjes loopt." Patty zat gisterenavond aan de Shownieuws-desk en werd van te voren zelfs nog gewaarschuwd door haar man Antoine.

Kalm

"Ik zit hier niet om een heel duidelijke mening over Sander Schimmelpenninck te hebben, want die had ik vanmiddag al in de auto toen ik het nieuws deelde met mijn man", begint Patty. Antoine hoopte dat zijn vrouw niet uit haar slof zou schieten. "Hij zei toen: ‘Kalmeer even een beetje voordat je vanavond die uitzending gaat doen.’"

Sander Schimmelpennick van Dragons Den op WNL

'Corpsbal'

De uitgesproken Patty noemt Sander "een omhooggevallen corpsbal" en verklaart zijn uitspraken als "aandachttrekkerij". Daarnaast denkt ze dat het ook invloed heeft op de prinses. "Dat meisje is 15 jaar, hoort alles, krijgt alles mee. Ik vind dat je ook kunt zeggen dat het een knap meisje is, maar om nou te zeggen dat het een ‘arrogant lekker ding is dat naast haar prinsessenmuiltjes loopt’, dan denk ik: jongens, pas jij even lekker op je woorden en heb niet altijd iets over een ander te zeggen."

Reactie Sander

Wat vindt Sander zelf van de ontstane ophef? Hij reageerde gisteren bij RTL Boulevard op de kwestie. De gesprekken die hij in de bewuste podcast voert met zijn beste vriend Jaap Reesema moet je zien als een soort 'kroegmanier om de week in door te nemen', meent hij. Wat betreft Alexia: Sander erkent dat hij misschien 'de knapste' of 'de meest opvallende' had moeten zeggen.