Patty Brard bij de première van The Lion King

Zet die bak koffie maar even aan de kant. En neem tijdens het lezen van dit artikel vooral geen hapje eten. We gaan het namelijk hebben over een bizar gerucht rondom Patty Brard en... poep?

Article continues after the ad

De recent uitgekomen biografie van Patty Brard liet al veel heilige huisjes omver donderen. De showbizz-opperdiva haalde uit naar Albert Verlinde, onthulde Bridget Maaslands drankgewoontes en legde John de Mols bizarre contracteisen bloot, om maar eens even iets te noemen. Ook krijgen we antwoord op een vraag die we eigenlijk niet wilden stellen: hoe zit het met dat bizarre poepseks-gerucht?

Patty en Ron Brandsteder

Ja, dat lees je goed: in de showbizzwereld gaat al jaren een hardnekkig gerucht dat Patty tijdens haar huwelijk met Ron Brandsteder wel eens aan poepseks deed. Marc-Marie Huijbregts haalde het in 2018 nog eens aan in Ranking The Stars en sindsdien wordt Patty er steeds vaker mee geconfronteerd, geeft ze toe in haar biografie. Maar het blijkt dus gewoon bullshit te zijn!

Niet waar

Als Antoinnette Scheulderman - één van de schrijfsters van Patty's biografie - vraagt wat ze 'nog meer heeft meegemaakt' tijdens haar huwelijk met Ron, antwoordt Patty met: "Als je doelt op dat aanhoudende gerucht over poepseks; dat is letterlijk en figuurlijk aan mijn neus voorbijgegaan". 

Hier zit een luchtje aan

"Daar doelde ik niet op", reageert Antoinnette, maar Patty wil er toch nog wat over zeggen. "Ik vind het toch heftig dat dat door Marc-Marie Huijbregts in Ranking the Stars weer aan mij werd gelinkt. Sinds een jaar of twee hoor ik dat verhaal met enige regelmaat terug. Maar denken mensen nou serieus dat ik zoiets…? Doe normaal!" De schrijfster zegt "dat is bij deze dan opgehelderd", waarna Patty nog maar een keer bewijst dat ze ontzettend gevat kan zijn. "Ja. Noem het gerust een ontlastende verklaring." Nou, hopelijk is dit gerucht nu voor eens en altijd door de plee gespoeld!