Patty Brard

Presentatrice en showbizzfenomeen Patty Brard kwam er recent achter dat ze de afgelopen tijden mogelijk véél te hard ging. Na een gesprek met haar arts volgde een heftige eye-opener.

Article continues after the ad

De zoals altijd zéér openhartige Patty doet in magazine &C een boekje open over haar gesprek met de arts. Door Patty's instelling om altijd door te zetten, zelfs bij pijntjes of iets dergelijks ("afspraak is afspraak, vind ik"), belandde ze in een bijna-burn-out zónder dat ze dat zelf doorhad!

Tegen een burn-out aan

"Tijdens de lockdown had ik daar een interessant gesprek over met mijn arts", vertelt Patty in het blad. "Zij zei: ‘Jij denkt dat alles op wilskracht kan, en dat klopt misschien voor de geest, maar voor een lichaam werkt dat anders'." En haar arts kwam met een zorgwekkende mededeling. "'Ik ben blij dat je hier (op Ibiza, red.) twee maanden vastzit, want je zit tegen een burn-out aan.'"


Eye-opener

En zo werd Patty even hardhandig met de neus op de feiten gedrukt. "Dat was absoluut een eyeopener, want ik had het zelf niet door", herinnert ze zich. Wel zag ze het misschien een beetje aankomen. "Het viel me wel op dat er van alles misging. Waarom moest ik nou ineens huilen? Waarom voelde ik me nou zo? Waarom was mijn huis ineens zo lelijk?" De presentatrice beschouwt de lockdown als 'een gezonde reset' van haar lichaam. "Dit keer trapte het coronavirus voor mij op de rem, maar de volgende keer zal ik dat zelf moeten doen."