De X-Men spin-off Logan is niet alleen de laatste keer dat Hugh Jackman in de harige huid kruipt van Wolverine, maar ook het afscheid van Patrick Stewart als Professor Charles Xavier.

Article continues after the ad

Mutant

Patrick Stewart maakte onlangs bekend dat hij heeft besloten om niet meer de rol te spelen van Professor Charles Xavier. Dat betekent dat Logan de laatste film is waarin hij te zien is als de telepathische mutant. Een flinke aderlating voor de filmserie van Marvel, want de Britse acteur speelt de rol van Professor X al sinds de eerste X-Men-film uit 2000.

Ontroerd

Stewart nam zijn besluit tijdens de première van Logan op 17 februari op het internationale filmfestival van Berlijn. ''Ik raakte tijdens de première zó ontroerd, veel meer dan tijdens de eerste keer dat ik de film zag. (…) Tijdens de aftiteling, nog voordat we het podium op gingen, realiseerde ik me dat er nooit een beter, perfecter, gevoeliger, emotioneler en mooiere manier komt om afscheid te nemen van Charles Xavier dan deze film." Dat kan best zo zijn, maar we missen hem nu al.

Logan draait vanaf 2 maart in de Nederlandse bioscopen.