Patrick Dempsey in Greys Anatomy

McDreamy? Eerder McNachtmerrie, als we pittige uitspraken over Grey's Anatomy-acteur Patrick Dempsey mogen geloven. Een uitvoerend producent van de ziekenhuisserie claimt in een nog uit te komen boek dat Patrick de set terroriseerde en dat hij daarom na seizoen 11 uit de show werd geschreven.

Article continues after the ad

Voor veel Grey's Anatomy-medewerkers is Derek 'McDreamy' Shepherd geen droomcollega, zo lijkt het. The Hollywood Reporter wist de hand te leggen op het nog uit te komen boek How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy van Lynette Rice. Hierin sprak Lynette met acteurs en producenten die met Patrick samenwerkten en volgens hen waren er "HR-problemen".

PTSS

De beschuldigingen gaan ver. "Het was niet van seksuele aard. Hij was de set aan het terroriseren. Sommige leden van de cast hadden erna last van PTSS (posttraumatische stressstoornis, red.)", vertelt James D. Parriott, uitvoerend producent van de serie waarvan het nieuwste seizoen sinds kort op Disney+ staat.

Maakte Patrick mensen bang?

"Hij had een soort grip op de set waardoor hij wist wanneer hij de productie kon stoppen en mensen bang kon maken", gaat James verder. "Het netwerk en de studio kwamen naar mij voor hulp en we hadden sessies met hem. Ik denk dat hij gewoon klaar was met de show. Hij hield er niet van om elke dag naar de set te komen om te werken. Hij en Shonda (Rhimes, bedenker en executive producer van de serie, red.) konden elkaar niet uitstaan."

Wat vindt Patrick zelf?

De grote vraag is nu: wat klopt er van deze beschuldigingen? The Hollywood Reporter wilde dat vragen, maar Patricks management weigerde een reactie te geven. Ook Shonda Rimes en zender ABC wilden niet reageren. Het onthullende boek How to Save a Life: The Inside Story of Grey's Anatomy komt op 21 september uit. 

Grey's Anatomy is te zien op Disney+. Toe aan eh... wat vrolijkere Grey's Anatomy-zaken? Dit zijn de beste momenten uit onze favoriete ziekenhuisserie.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.