Pathé Tuschinski

Pathé Tuschinski heeft niet stilgezeten tijdens de coronacrisis en opent vandaag meerdere volledig gerenoveerde zalen. Ook opent Bar Abraham haar deuren officieel, een cocktailbar in jaren 20 filmstijl waar bezoekers signature cocktails kunnen bestellen voor of nadat ze hun bioscoopfilm zien. De grandeur van het iconische Amsterdamse filmtheater is daardoor weer helemaal terug!

Klaar voor het 100-jarig jubileum

Oktober 2019 voltooide Theater Tuschinski al een deel van de renovatie en vandaag is de hele bioscoop teruggebracht naar haar oude glorie. Het oudste filmtheater van Amsterdam is zo helemaal klaar voor haar 100-jarig jubileum in 2021.

Article continues after the ad

GoldenEye en Pulp Fiction cocktails

Het authentieke decoratiewerk is nu ook in de andere zalen in ere hersteld en comfortabele nieuwe stoelen en tweezitsbankjes zijn toegevoegd. Het classy bioscoopavondje is helemaal compleet met een bezoekje aan Bar Abraham, vernoemd naar oprichter Abraham Tuschinski. Altijd al benieuwd geweest hoe een GoldenEye cocktail zou smaken? Of de Pulp Fiction milkshake? Tuschinski heeft ze op de kaart staan! Wij kennen trouwens nog wel wat films die perfect zijn voor een drankspelletje.

Bar Abraham is in jaren 20 stijl gebouwd en versierd met levensgrote schilderijen van iconische filmscènes. Naast cocktails zijn Italiaanse koffies, gebak en Hollandse borrelhapjes ook beschikbaar. De bar is vanaf vandaag toegankelijk voor iedereen. En voor de thuisblijvers heeft Pathé Thuis ook grote releases gepland in juli.