Fotograaf
Corina Rainer/Unsplash
Popcorn

De veiligheidsregio's van Nederland hebben besloten dat bioscoopketen Pathé even geen eten en drinken meer mag verkopen.

Article continues after the ad

En daar is het bedrijf - dat recent nog een Zwarte Piet-standpunt innam - het eigenlijk niet mee eens. "Ondanks dat wij ervan overtuigd zijn dat popcorn kopen bij Pathé veilig is, hebben de veiligheidsregio’s besloten dat wij alle buffetten en shops moeten sluiten", zo luidt de verklaring op sociale media. 

Zelf snacks meenemen

De bioscoopketen, waar we ook dit jaar weer live naar de Wie is de Mol?-finale kunnen kijken, komt daarom met een noodgedwongen compromis voor de bezoekers die naar hun bioscopen komen. Die mogen nu (op enkele voorwaarden) legaal hun snackies de zaal in smokkelen. "We mogen dus tijdelijk geen eten en drinken verkopen. Daarom mag je, zolang dit verbod duurt, eigen snacks (zoals popcorn en chips, geen fastfood) en drinken (geen alcohol) meenemen."

 

En andere bioscopen dan?

We nemen aan dat de veiligheidsregio's een algemeen besluit namen en dat dit tijdelijk verbod dus niet alleen voor Pathé geldt. Op het moment van schrijven kunnen we echter nog geen verklaringen van, bijvoorbeeld, biosketen VUE vinden. Check voor de zekerheid je lokale bios voor updates voordat je een film pakt.