Disney-fans! Pathé gaat in september vier oude Disney-films op groot doek vertonen. In alle 28 theaters van de bioscoopketen zijn The Jungle Book, Wall-E, 101 Dalmatiërs en Pocahontas voor korte tijd weer te zien.

Article continues after the ad

Disney-maand

Het is de derde keer dat Pathé een Disney-maand organiseert. De films zijn te zien in zowel de Engelstalige als de Nederlands nagesynchroniseerde versies. De kaartverkoop van de Disneyweken is gisteren van start gegaan, dus wees er snel bij! Uiteraard hebben jullie diehards deze klassiekers al gezien, maar voor de leken zetten we ze toch nog even op een rijtje.

The Jungle Book

The Jungle Book (1967) gaat over het weesjongetje Mowgli dat in een oerwoud wordt opgevoed door wolven. Wanneer hun leventje ruw wordt verstoord door een kwaadaardige tijger, moet Mowgli terug naar het mensendorp, maar zelf ziet-ie dat niet zo zitten.

Wall-E

In Wall-E (2008) ruimt een soort rijdende vuilnisbak onze verlaten aarde op. Hij is achtergebleven nadat de mensheid op zoek is gegaan naar een schonere planeet.

101 Dalmatiërs

101 Dalmatiërs (1961) gaat over een wrede zakenvrouw, Cruella De Vil, die een groep puppy’s probeert te stelen, om er een jas van te maken. De ouders van de puppy's proberen met man en macht hun roedel terug te krijgen.

Pocahontas

Ook draaien ze Pocahontas (1995): het waargebeurde, maar zwaar geromantiseerde verhaal van een indiaanse prinses die verliefd wordt op de Britse ontdekkingsreiziger John Smith.