Bioscoopketens Pathé en Kinepolis komen met een gloednieuwe bios-ervaring: in nieuwe, speciale 'ScreenX'-zalen kijk je naar drie mega-grote schermen die je van alle kanten mee laat genieten. 

Article continues after the ad

Het is na successen als de zogenoemde 4DX-zalen (met geuren, regen en wind) en experimenten als de 24-uurs-bioscoop het zoveelste extraatje dat ervoor moet zorgen dat mensen nog steeds massaal naar de bios blijven gaan. Kinepolis opende gisteren zo'n ScreenX-zaal en Pathé haakt aan het einde van dit jaar aan. Maar wat is het nu eigenlijk?  
 

ScreenX bij Pathé

Niet één, niet twee, maar drie schermen! Met ScreenX ben je door film omgeven. Het verhaal komt van alle kanten, waardoor je er volledig in wordt gezogen. Er valt niet aan te ontsnappen! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Nog voor het einde van dit jaar openen wij de eerste twee ScreenX-zalen bij Pathé in Nederland 😱 Deze komen in Pathé Spuimarkt en Pathé Amersfoort!

Geplaatst door Pathé op Maandag 7 oktober 2019


ScreenX uitgelegd

Bij een ScreenX-zaal zie je links, rechts én recht voor je neus een mega-biosscherm. "ScreenX wordt geprojecteerd op drie doeken waardoor een panoramisch beeld van 270 graden ontstaat en bezoekers helemaal worden opgenomen in de filmische wereld", zo meldt Pathé in een persbericht. 


Hoe ziet het eruit?

Maar... zijn de films die in zo'n ScreenX-zaal voorbijkomen er ook écht op gemaakt? Of moet je die twee extra schermen zien als een soort 'veredelde ambilight'? Dat vroeg een bezorgde biosganger zich af. Pathé reageert op Facebook als volgt: "De films voor ScreenX worden daarvoor aangepast. Dat kan tijdens de opname al, maar ook achteraf!" 
 

Pathé en Kinepolis

Zoals gezegd opende Kinepolis gisteren al zo'n ScreenX-zaal. In Kinepolis Jaarbeurs kun je nu al Will Smiths nieuwe actiespektakel Gemini Man op DRIE schermen checken. Ook Maleficent 2 krijgt bij de release 'n ScreenX-versie. Kijk hier voor tickets. Pathé meldt dat het "nog voor het einde van dit jaar" een ScreenX-zaal opent bij de vestigingen Spuimarkt en Amersfoort.