Pathé draait op 5 juni eenmalig de Bondfilm For Your Eyes Only, waarin acteur Roger Moore de rol van 007 vertolkt. De vertoning in zestien steden vindt plaats als eerbetoon aan Moore, die dinsdag op 89-jarige leeftijd overleed.

Article continues after the ad

For Your Eyes Only

In For Your Eyes Only uit 1981 moet Bond proberen een geheime decodeermachine op te sporen die verdwenen is nadat een Brits schip is gezonken. Hij werkt samen met de dochter van een Griekse archeoloog, die op wraak zint voor de moord op haar ouders. Het was de vierde van zeven films waarin Moore de rol van de wereldberoemde geheim agent speelde.

Beste Bond ooit

Moore was in Live and Let Die uit 1973 voor het eerst te zien als de Britse spion. Daarna speelde hij Bond in The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983) en A View to a Kill (1985). Hij was de oudste Bond ooit en werd in 2004 door leden van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences verkozen tot de beste Bond aller tijden.

Goede doel

Producenten EON en MGM organiseren begin juni wereldwijd vertoningen van For Your Eyes Only en The Spy who Loved me (1977) als eerbetoon aan Roger Moore. De opbrengst van de vertoningen gaan naar UNICEF, waar Moore tientallen jaren ambassadeur van was. Het is nog niet bekend of The Spy who Loved me ook in Nederland te zien zal zijn.