Vrijdag 4 januari was het National Trivia Day, en dat vonden ze bij Pottermore, hét officiële Twitter-account van de door J.K. Rowling zelf in het leven geroepen site voor alles wat met Harry Potter te maken heeft, een goede dag voor een weetje waar we helemaal niet op zaten te wachten. Maar nu we het weten blijven we er maar aan denken. En dat terwijl het om een weetje gaat wat nota bene stamt uit een kort item dat al uit 2017 komt. Waar gaat het om? Zweinstein had vroeger helemaal geen toiletten. Pas in de 18e eeuw kwamen ze in de tovenarenschool traditionele riolering aanleggen van het type waarmee ook gewone dreuzeldrollen worden weggespoeld. Daarvoor toverden alle bewoners hun behoeftes gewoon weg. Het was er dus gewoon een Zweinenstal?!

Article continues after the ad

 

Waar gingen al die Deathly Smello's dan naartoe?

Eerste vraag die ons naar binnen schiet is: waar toverden ze al die Deathly Smello's dan naartoe? Naar Droldemort misschien? Die heeft immers geen neus en kan ze dus toch niet ruiken. En het zou verklaren waarom hij later zo pissed-off werd. Of toverden ze deze droplets of fire misschien naar Azkakaban, de gevangenis voor zware criminelen én zware behoeftes?

En hoe zat dit met de eerstejaars?

Volgende vraag: hoe zat dit met de brugpoepers, uhm pardon brugpiepers? Die moesten bij aankomst in Zweinstein toch zeker nog het een en ander aan toverspreuken leren. Dan valt te hopen dat ze op dag 1 al uitgelegd kregen wat te doen als ze weer een sorcerer's stone uit hun chamber of secrets hadden geperst.

 

Wacht eens even!

Een opmerkzame fan heeft Pottermore er al wel op gewezen dat dit niet helemaal klopt, aangezien Salazar Slytherin in het jaar 990 al een aanwijzing naar de Chamber of Secrets verstopt had op het toilet - wat volgens deze nieuwste uitleg pas honderden jaar later aangelegd werd. Denk daar maar eens over na de volgende keer dat je op het toilet zit.