Chantal Janzen op het Songfestival

Gisteren zagen (misschien wel) 200 miljoen mensen de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam. Wat ze ook zagen: presentatrice Chantal Janzen die op een gegeven moment de boel al improviserend moest oprekken. Achter de schermen was het even een grote stressboel en nu weten we waarom.

Article continues after the ad

Tussen nummers 6 (Noord-Macedonië) en 7 (Ierland) ging de kijker niet meteen door naar het volgende nummer, maar kwam Chantal Janzen opeens in beeld! Ze was vakkundig tijd aan het rekken door het nog maar een keer over die Eurovision-app te hebben. Songfestival-'head of show' Sietse Bakker legde gisteren in Op1 uit wat er allemaal aan de hand was.

Kapotte camera

"Tijdens Noord-Macedonië riep de regisseur iets en dat klonk niet heel goed", legde Sietse uit. "Het bleek dat er een camera, camera vijf, helemaal mee was opgehouden. Wat je dan moet gaan doen is vooruitkijken en nagaan hoe je dat kunt opvangen. Dat heeft de ploeg waanzinnig opgepakt." Het was achter de schermen wel "even stressvol", gaf Sietse toe, maar hij prijst Chantal voor haar improvisatieskills.

"Chantal kreeg in haar oortje dat ze iets langer moest praten en ze pakte dat naadloos op."

 

Hoogtepunten eerste halve finale

Los van één technisch foutje was het verder een topshow, als we alle enthousiaste kijkers mogen geloven. Zélfs Angela de Jong, of all people, was nauwelijks kritisch. Sterker nog: ze was helemaal ontroerd door het Songfestival. Naast Chantal kregen ook de andere presentatoren, Jan Smit, Edsilia Rombley en ook vooral Nikkie de Jager, enorm veel lof. De échte ster van de show? Daar was men het snel over eens: Davina Michelle met haar verpletterende interval-act!


De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival is op donderdag 20 mei om 21:00 uur te zien op NPO 1. De finale volgt op zaterdag 22 mei, eveneens om 21:00 uur!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.