We zijn inmiddels medio 2018, maar dat betekent niet dat we al door alle goede films heen zijn. Sterker nog, er staat een hoop moois op de planning. Hier een kort overzicht.

Ant Man & The Wasp

18 juli

Nou, Marvel-junks: jullie volgende fix staat in de startblokken. Scott Lang, alias Ant Man, probeert een leven als papa te combineren met dat van een superheld. Geen gemakkelijke opgave, zo blijkt. Gelukkig krijgt 'ie hulp van niemand minder dan The Wasp.

Mission: Impossible - Fallout

2 augustus

Het duurde even door een nare breuk aan het adres van Tom Cruise, maar Ethan Hunt en zijn team zijn terug! Wanneer een missie gruwelijk in de soep loopt, zijn ze genoodzaakt te racen tegen de klok.

The Meg

9 augustus

Vergeet Jaws of dat zwemmende gedrocht uit Jurassic World. In The Meg gaat het pas echt los. Jason Statham speelt Jonas Taylor, die een paar ongelukkige droeftoeters uit een gezonken onderzeeër moet redden van een gigantische haai.

The Nun

6 september

De langverwachte spin-off-prequel-whatever uit het The Conjuring-universum van James Wan. Leuke kanttekening: het script komt uit de pen van Gary Dauberman, die ook IT voor zijn rekening nam. 

Venom

4 oktober

Op dierendag komt het zwarte symbiote-schepsel naar aarde toe om zich aan Tom Hardy’s Eddie Brock te binden. Het is de eerste spin-off van Sony binnen het Spider-Man-universum en als de trailer enige indicatie is, kan het kwaliteitsgewijs nog alle kanten op. 

Mowgli

18 oktober

Twee jaar geleden kregen we The Jungle Book, in oktober krijgen we Mowgli van Andy Serkis: een duistere versie van het klassieke sprookje. Geen beregezellige liedjes dus. Aan het verhaal is vrij weinig gesleuteld: ook dit keer neemt Mowgli het op tegen Shere Kahn. 

Bohemian Rhapsody

24 oktober

We hebben er een kleine acht jaar op moeten wachten, maar in oktober is ‘ie er eindelijk: Bohemiam Rhapsody. Rami Malek staat aan het roer als Freddie Mercury. Nu nog hopen dat het geen dertien in een dozijn biopic wordt.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

15 november

Potterheads, rejoice! The Crimes of Grindelwald komt er bijna aan. Newt en z’n kersverse gang worden ingeschakeld door Albus Dumbledore (die ja) om de net ontsnapte Gellert Grindelwald op te sporen. Bekijk dit artikel als je je benieuwd bent naar wat er in de volgende 3 Fantastic Beasts-films gaat gebeuren.

Aquaman

20 december

Hoe wurmt DC zich uit de beerput die Justice League heet? Nou, door een fatsoenlijke superheldenfilm af te leveren. Het lukte met Wonder Woman, dus wij hopen op een soortgelijk succes voor James Wan en Jason Momoa.   

Bumblebee

20 december

Een film over Transformers-favoriet Bumblebee zit al enige tijd in de pijplijn. Op 20 december moeten we eraan geloven en met een beetje geluk komt ‘ie beter uit de verf dan The Last Knight.

Article continues after the ad