Het is geen zonnige week voor Britt Dekker want ze heeft een zware tegenvaller gekregen. Haar geliefde paard Vito kan niet langer meedoen aan shows! De kwakkelende gezondheid van het dier maakt hem niet sterk genoeg en Britt heeft nu besloten dat Vito een nieuw onderkomen verdient.

In haar vlog PaardenPraatTV vertelt Britt geëmotioneerd over wat Vito allemaal is overkomen. "Ik ken mijn paarden heel goed. Ik weet bij elke stap hoe dat moet voelen (...) Als het anders voelt of het paard voelt zich niet helemaal lekker, moet je nooit doorrijden."

Article continues after the ad

Verrotte paardenhoef

Het arme dier blijkt onder andere last te hebben van rotstraal, een aandoening waarbij een deel van de hoef wegrot. Normaal kan dit makkelijk verholpen worden maar bij Vito is het toch veel moeilijker. Britt Dekker’s paard heeft namelijk ook nog eens last van een slijmbeursontsteking; wederom iets dat een beetje paardendokter kan hebben. Vito heeft het er alsnog moeilijk mee.

Slijmbeursontsteking

"Nu lijkt het dus dat een pees op zijn spronggewricht wat dikker is. Zo dik dat het tegen het bot aanzit. En dat drukt tegen elkaar en dat doet zeer."

Britt Dekker schrijft er meer over op instagram, samen met een afscheidsvideo voor Vito.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verdrietig nieuws over Vito.. 💔 • Een paar maanden geleden is Vito uitgegleden op de wei en voelde hij zich ineens minder goed en kon moeilijk opstaan. We dachten dat dat kwam doordat er daarna een slijmbeurs ontsteking bij zijn knie zat. Dat ging vrij snel over maar hij was nog niet de oude. Voor de zekerheid kreeg hij twee maanden rust en scharrelde lekker de hele dag buiten rond. Na die twee maanden rust was het nog niet beter en heeft de dierenarts hem verder onderzocht. Uit dat onderzoek kwam dat hij heel weinig gewrichtsvloeistof aanmaakt bij diezelfde knie op zijn achterbeen en dat hij hierdoor nooit meer helemaal de oude wordt. Dat vloeistof zit tussen het bot en de pees en zorgt dat je soepel kunt bewegen. Hij mag nooit meer mee op shows en nooit meer mee op wedstrijd. Ik reed altijd zo’n 4 keer in de week op hem, meestal zonder zadel en het was elke rit genieten. Altijd als ik super gestresst was door werk, was ik na een ritje op Vito helemaal ontspannen. Ik ken geen braver paard dan hem, wat een plezier en avonturen hebben we gehad. Samen gezwommen, gegaloppeerd op het strand, de gaafste shows gereden, heel veel fans blij gemaakt en nog veel meer😔 Hij gaat nu vervroegd met pensioen, op een hele leuke plek en met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken, I HOPE SO❤️ Morgen vertel ik jullie meer in een video @paardenpraattv #liefstefriesooit #vito #blackbeauty #friesian #horse #horsesofinstagram

Een bericht gedeeld door Britt Dekker (@brittdekker92) op

 

Met vervroegd pensioen

Volgens de arts zal het paard nooit meer de oude worden. Britt heeft daarom besloten Vito met vervroegd pensioen te laten gaan. De nieuwe locatie moet het dier veel rust en zorg bieden. “En met heel veel rust zit de kans er volgens de dierenarts zelfs in dat het iets beter gaat worden en hij af en toe een lekker buitenritje mag maken, I HOPE SO” Britt Dekker heeft ook nog een tweede paard George. Die kreeg ze cadeau van John de Mol en binnenkort schittert ze zelfs in een film met George. Niet zo lang geleden had Britt ook al pech met George, die zijn hoofd gestoten had in de paardenwagen.