Marvel-contracten zijn zo mogelijk nóg geheimzinniger dan de Amerikaanse nucleaire codes en het supergeheime Coca-Cola-recept. Toch sijpelt er af en toe wat nieuws naar buiten wanneer acteurs hun mond voorbij praten. Wij zochten uit in hoeveel MCU-films we nog kunnen genieten van de Marvel-superhelden!

De OG-helden
 

Article continues after the ad

Captain America

Chris Evans gaf eerst nog aan dat ‘ie ná Avengers 4 zijn schild erbij neerlegt. En dat zat eraan te komen; eerder dit jaar vertelde hij in Good Morning America dat de contracten van hemzelf, Robert Downey Jr. (Iron Man) en Chris Hemsworth (Thor) na Avengers 4 aflopen.

Maar… toch niet? Joe Russo, die nu al vier keer Chris Evans als Captain America regisseerde (Winter Soldier, Civil War, Infinity War én Avengers 4), vertelt doodleuk: “Ik denk dat het voor hem emotioneler was dan voor ons, want hij is nog lang niet klaar.” Hmm, wat hij bedoelt weten we niet, maar misschien gaat good ol’ Cap toch niet dood in Avengers 4?
 

Iron Man

Vorig jaar harkte Robert Downey Jr., die al sinds 2008 Tony Stark/Iron Man vertolkt, een giga-bedrag van 81 miljoen dollar binnen. Downey is een baas in het opleuken van zijn Marvel-contracten en kreeg bijvoorbeeld vóór zijn kleine rol in Spider-Man: Homecoming al 15 miljoen dollar. Dat monsterbedrag groeide alleen maar na de release van die film en toen moest Infinity War er nog bijkomen. Kun je nagaan...

Maar hoe zit het eigenlijk met de rest van zijn films? Wil Downey nóg meer verdienen of laat de MCU Iron Man lekker (dood)gaan in Avengers 4? Verschillende Amerikaanse media weten het zeker: er kruipt voortaan een nieuwe acteur in het Iron Man-pak! Avengers 4 verandert langzaam in een bloedbad…
 

Thor

En dat bloedbad ziet er steeds grimmiger uit want zoals Chris Evans eerder al verklapte, zit het Marvel-avontuur van die ándere Chris, donderhunk Chris Hemsworth, er ook op. Voor zover de geruchtenmolen het weet, is zijn contract (nog) niet verlengd.

Mogelijk ziet Marvel toch het licht aan het einde van de tunnel: Thor: Ragnarok deed het boven verwachting goed en Thor’s rol in Infinity War steeg boven de rest van zijn Avengers-vrienden uit. Geef die man een nieuw contract, Marvel! Zelfs zijn geadopteerde villain-broertje Loki mag gewoon door.
 

Black Widow

Hé, eindelijk wat positief nieuws: ScarJo blijft ook na de vierde Avengers-film plakken. Black Widow krijgt namelijk een eigen solofilm!

Superspion Natasha Romanoff zorgt in alle films waarin ze opdook, van Winter Soldier en Iron Man 2 tot de Avengers-films, altijd voor de broodnodige, menselijke actie tussen allerlei goden en overpowered superhelden. Afhankelijk van het succes van haar solofilm, zien we Black Widow voorlopig nog niet weggaan.
 

Hawkeye

Naar verluidt stopt Jeremy Renners Marvel-deal na zijn vijfde film. En na Thor, The Avengers, Age of Ultron en Civil War, is dat Avengers 4. Hawkeye’s dagen lijken geteld…

En dat is nogal een anticlimax. Hawkeye kreeg nooit de kans om ook maar een beetje de show te stelen; Age of Ultron kwam in de buurt en maakte van Clint Barton een family man. Hopelijk krijgt ‘ie in Avengers 4 wat meer te doen en daar lijkt het wel op. Op setfoto’s zagen we Jeremy Renner met een fresh nieuw kapsel en fans denken dat hij in de ninja Ronin verandert.
 

The Hulk

Mark Ruffalo speelt The Green Goliath al sinds 2012. Maar Ruffie tekende volgens geruchten een Marvel-deal van 6 films. En je raadt het al: die zesde is Avengers 4.

Thanos sloeg Hulk in de opening van Infinity War permanent terug naar zijn Bruce Banner-vorm. Neemt het groene monster in het vervolg wraak? En betekent die wraak ook zijn dood? Het lijkt er wel op…
 

Nick Fury

Samuel L. Jackson mag dan onlangs 70 zijn geworden, S.H.I.E.L.D.-agent Nick Fury gaat nog wel even door! In zijn eerstvolgende Marvel-film, Captain Marvel, zien we een jonge versie van de spion en dat ziet er best tof uit!

Jackson onderhandelde ergens na Age of Ultron voor een nieuw contract. Eerst zou hij na Avengers 4 stoppen, maar we weten beter: hij verschijnt gewoon in Spider-Man: Far From Home.
 

Loki

De slechterik waar je stiekem het meest van houdt, blijft ook nog wel even plakken. Zelfs de dood doet ‘m niets! We weten door setfoto’s dat Tom Hiddleston opduikt in Avengers 4 maar is het een flashback? Of toch een droom?

Ook na de films is de MCU nog niet van Loki af: hij krijgt een eigen serie op Disney’s streamingdienst.
 

Ant-Man en The Wasp

Paul Rudd (Ant-Man) en Evangeline Lilly (The Wasp) gaan lekker: na Ant-Man uit 2015 en hun ‘eigen’ film Ant-Man and The Wasp uit 2018, zien we de twee weer terug in Avengers 4.

Ook hierna ziet de toekomst er goed uit. Paul en Evangeline tekenden allebei multi-picture-deals met Marvel en die zijn nog lang niet afgelopen. Nice!
 

De newbies
 

Captain Marvel

Brie Larson vlamt volgend jaar pas voor het eerst de bios in als Carol Danvers, aka Captain Marvel. Hierna vliegt ze meteen door naar Avengers 4.

MCU-opperbaas Kevin Feige gaf in een interview toe dat Captain Marvel hét nieuwe gezicht van het Marvel-universum wordt. Brie Larson zit de komende jaren gebakken!
 

Black Panther

Chadwick Boseman en zijn Wakanda-gang groeiden uit tot een cultureel fenomeen na de release van Black Panther. Ook scoorde de film buitengewoon goed in de bios. Maar hoe zit het eigenlijk verder?

We zien T’Challa en zijn zwarte panter voorlopig niet verdwijnen. Hij tekende voor 5 Marvel-films en dat betekent dat hij ook na Avengers 4 nog een keer te zien is in de Black Panther-sequel. Wakanda forever!
 

Guardians of the Galaxy
 

Hier branden we onze vingers liever niet aan. De Guardians-acteurs spelen zo goed als zeker nog wel een rolletje in Avengers 4, maar nadat Guardians-regisseur James Gunn de roe kreeg, is het bij Marvel één grote clusterfuck. Komt Guardians of the Galaxy 3 überhaupt nog wel? Fanfavorieten Rocket en Groot krijgen volgens geruchten wél een eigen show.

Spider-Man

Tom Holland speelt al sinds Civil War uit 2016 met verve de rol van Peter Parker en Spider-Man. Sommigen vinden zelfs dat 'ie het beter doet dan Tobey Maguire én Andrew Garfield bij elkaar! Marvel heeft in ieder geval goud in handen met deze nieuwe, jonge Spidey. Hoe lang blijft hij nog plakken? 

Verschillende Amerikaanse media weten het zeker: Tommie tekende een six-picture-deal. Verwacht ná Spider-Man: Far From Home, die in 2019 uitkomt, dus nog sowieso één MCU-film met spinnenmans erin. 
 


De rest
 

Scarlet Witch en Vision

Elizabeth Olsen en Paul Bettany, die de verliefde helden Scarlet Witch en Vision spelen, vormen ondanks hun emotionele dood in Infinity War nog altijd een powerkoppel. En de toekomst ziet er goed uit!

Ze spelen namelijk samen in hun eigen Disney-serie. Couple goals!
 

Winter Soldier en Falcon

Captain America’s buddies Bucky Barnes (Sebastian Stan) en Sam Wilson (Anthony Mackie) krijgen mogelijk ook hun eigen Disney-serie. Reken er maar op dat hun contracten voorlopig niet aflopen.

Een van de twee zou ook zomaar de nieuwe Captain America kunnen zijn wanneer Steve Rogers er de brui aan geeft (of het loodje legt). In de stripboeken veranderden ze allebei wel eens in Cap, inclusief schild.
 

Doctor Strange

En last but not least: Dr. Stephen Strange, die in Infinity War allerlei spectaculaire, verwoestende tovertrucs op Thanos afvuurde. Hij kwam aan zijn einde, maar een vervolg is al zeker. Hoe ziet de MCU-toekomst van Benedict Cumberbatch eruit?

Alle Cumberbitches kunnen opgelucht ademhalen: Benedict tekende óók een multi-picture-deal. Het lijkt erop dat hij, samen met Captain Marvel, een toekomstig Avengers-team gaat leiden. Eentje zonder Iron Man en Captain America, die dan zo goed als zeker weg zijn.