De thriller-reeks Overspel maakt binnenkort de overstap naar Netflix. En dat is niet de enige Nederlandse serie die te zien zal zijn bij de streaming-gigant!

Gouden Kalf

In Overspel wordt een getrouwde fotografe (gespeeld door redactiefavoriet Sylvia Hoeks) verliefd op een advocaat (Fedja van Huêt), die eveneens al gebonden is. Het duurt niet lang voordat de twee een affaire beginnen, maar de spanningen lopen hoger op dan de tortelduifjes konden vermoeden. Overspel mocht eerder een Gouden Kalf in ontvangst nemen voor beste dramaserie en begin volgend jaar maakt deze reeks van eigen bodem de overstap naar Netflix!

Article continues after the ad

 

Nieuwe regels

Maar Overspel is niet de enige NPO-serie die verhuist naar Netflix. Volgens de nieuwe Europese regels moet het aanbod van de streaming-gigant volgend jaar voor 30 procent bestaan uit films en series uit Europa. Janneke Slöetjes van Netflix vertelt in de NRC dat het bedrijf deze doelstelling zeker zal halen. Onder meer La Famiglia en Bellcher gingen Overspel al voor. Daarnaast zal de dramaserie Als de Dijken Breken beschikbaar worden gemaakt bij de streaming-dienst.

Overspel en Als de Dijken Breken zijn vanaf 1 januari te zien bij Netflix!