Strijd om land, macht en vrijheid

Na The Walking Dead is er binnenkort op FOX een nieuwe serie te zien waarin de strijd om macht en controle in de ruige en mysterieuze heuvels van Appalachia losbarst. Bekijk hier de trailer van Outsiders!

More content below the advertising

De Farell stam

In Outsiders keert Asa Farrel (Joe Anderson) na tien jaar terug naar de Appalachian Mountains, waar de Farrel stam meer dan 200 jaar afgezonderd van de samenleving een Spartaans leven leidt. Gedurende deze tijd is er een strijd geweest tussen de stam en de bewoners van het dorpje de bewoners van het dorpje Blackburg, de ‘Outsiders’. Hierdoor gaat Asa’s poging om zich weer bij zijn stam te voegen niet zonder slag of stoot.

Bloederige strijd

De stam wordt namelijk bedreigd met uitzetting en de berg moet worden ontruimd voor steenkoolwinning. Plaatsvervangend sherrif Wade Houghton (Thomas M. Wright) krijgt de taak om het ontruimingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen. Lijdend onder zijn eerdere ontmoetingen met de stam, probeert Houghton zijn superieuren te overtuigen dat het uitzetten van de Farrel stam gepaard gaat met een bloederige strijd en het verlies van levens bij beide partijen. Door het ongeloof bij zijn superieuren en zijn angst voor de Farrel stam is Wade genoodzaakt om het heft in eigen handen te nemen.

Interne machtsstrijd

De dreiging van de uitzetting zorgt ondertussen ook voor een interne machtsstrijd binnen de Farrel stam. Een stam die veel waarde hecht aan eerlijkheid en door de dreiging van de uitzetting en de machtsstrijd verwikkelt raakt in een web van leugens. De stam laat steeds meer haar tradities varen om hun vrije samenleving te beschermen tegen de gevreesde ‘Outsiders’. Ondanks de tegenslagen blijft Asa strijden om de traditionele samenleving van zijn stam te behouden, maar zijn ze wel zo vrij als ze denken? 

Veelbelovend

In de serie spelen onder anderen Ryan Hurst (Opie in Sons of Anarchy), Thomas M. Wright (Steven Linder in The Bridge) en David Morse (True Detective). Onlangs is er een tweede seizoen aangekondigd van de serie, dus dat klinkt veelbelovend!

Outsiders is vanaf maandag 28 november om 23:00 uur te zien op FOX.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!