De spanning en romantiek in de Schotse Hooglanden gaat voorlopig nog wel even door. De populaire dramaserie Outlander is verlengd! Daarnaast is bekendgemaakt wanneer het vierde seizoen te zien is.

Article continues after the ad

Sony Pictures Television en de televisiezender Starz melden dat Outlander sowieso twéé nieuwe seizoenen krijgt. Daarmee komt het totaal (minimaal) op zes. Het vierde seizoen van de serie, dat momenteel wordt opgenomen, wordt vanaf november 2018 uitgezonden.

In Outlander reist de verpleegster Claire Randall (Caitriona Balfe) uit het jaar 1946 op mysterieuze wijze terug in de tijd. Ze belandt in Schotland, waar rebellen strijden tegen de Engelse overheersing. Claire probeert terug te keren naar haar eigen tijd, maar raakt betrokken bij de opstand. Daarnaast valt ze als een baksteen voor de knappe, dappere highlander Jamie Fraser (Sam Heughan).

Outlander

Outlander is gebaseerd op de romanserie van Diana Gabaldon. Elk seizoen volgt grofweg de verhaallijn van één boek in de serie. In totaal beslaat de Outlander-reeks nu acht boeken, en een negende deel is in de maak.

Voorlopig is er dus nog genoeg materiaal om door te gaan met de televisieserie! De eerste twee seizoenen zijn momenteel te bekijken via Netflix. Het derde seizoen is te bekijken als je Movies & Series (X)L-pakket van Ziggo ontvangt. Waarschijnlijk komt het derde deel van Outlander op een later tijdstip ook naar Netflix.