Comic-Con staat garant voor verrassingen, en fans van Outlander kregen een grote: de volledige eerste aflevering van het derde seizoen!

Article continues after the ad

Comic-Con 2017

Variety meldt hoe bezoekers van het Outlander-panel op Comic-Con de dag van hun leven hadden. Allereerst waren al hun favorieten aanwezig bij de discussie: Caitriona Balfe (Claire), Sam Heughan (Jamie), Tobias Menzies (Frank), Sophie Skelton (Brianna) en Richard Rankin (Roger Wakefield) waren allemaal van de partij, vergezeld door schrijfster Diana Gabaldon en executive producers Ronald D. Moore en Maril Davis.

Nadat het panel zijn best had gedaan om het voorpretvuurtje voor het derde seizoen flink op te stoken, bleek het team nog een verrassingssalvo in het arsenaal te hebben. Er is natuurlijk geen betere manier om kijkers hooked te houden dan met het materiaal zelf, en dus werden de aanwezigen getrakteerd op de volledige eerste aflevering van seizoen drie, dat officieel op 10 september van start gaat op Starz.

Outlander: spoiler alert

In de Golden Globes-genomineerde serie Outlander reist Claire Randall op mysterieuze wijze van het jaar 1945 terug in de tijd naar het 18e eeuwse Schotland, waar ze als een blok valt voor de charmante Schotse strijder Jamie Fraser. In het tweede seizoen reisden Claire en Jamie af naar Frankrijk om de slag bij Culloden te voorkomen, maar dit bleek tevergeefs. Claire belandde terug in haar eigen tijd en liet Jamie achter om te vechten.

In de eerste trailer van het derde seizoen zagen we al dat Jamie nog springlevend is, en we weten ook dat Claire haar leven met Frank weer heeft opgepakt, nadat ze zwanger is geraakt van Jamie. Een nogal ongebruikelijke driehoeksrelatie, kun je wel zeggen. Via de bovenstaande link naar Variety kom je nog meer over het nieuwe seizoen te weten, maar wees opnieuw gewaarschuwd voor een spoiler of twee.