Emily in Paris op Netflix

Emily in Paris was vorige maand een lekker uitstapje. Netflix deed ons alle negatieve 2020-vibes even vergeten met deze heerlijk luchtige Sex and the City-achtige serie. De show ontpopte zich blijkbaar tot een giga-hit want Netflix komt nu met een tweede seizoen. Très bien!

Article continues after the ad

Dat maakt Netflix bekend op Instagram! Dit nieuws houdt ons nog wel even zoet tot er meer info komt, want... die ontbreekt nu nog. Zo is er nog geen releasedate of iets dergelijks.


Ontvangst Emily in Paris

Zoals we hierboven al schreven was Emily in Paris een lekker schaamteloos uitstapje. Even de hersenen op pauze en genieten. Daar dachten veel Fransen toch anders over. Die verstikten zich in hun baguette's toen ze gingen bingen. Deze stereotyperende opmerking van ons is in dit geval bewust gedaan: de show kreeg namelijk bakken kritiek voor het stereotype beeld van Frankrijk, vol stokbroden en alpinopetten. En dan komt er ook nog zo'n Amerikaanse die wel even vertelt hoe het allemaal moet. 

Waar gaat de show over?

Voor wie nog niet bekend is met dit Netflix-fenomeen: dit is wat je moet weten. De Amerikaanse Emily (Lily Collins) werkt voor een groot marketingbedrijf in Chicago en krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een Franse tak van het bedrijf. Ze twijfelt geen moment en verhuist naar Parijs. Ze was echter iets te enthousiast. Emily spreekt namelijk geen woord Frans en haar Amerikaanse denkwijze wordt niet gewaardeerd door haar nieuwe collega's. Maar... gelukkig is er een knappe buurman en we weten allemaal wat daarmee gaat gebeuren. De show komt uit de koker van Darren Star, die ons eerder Melrose PlaceBeverly Hills 90210 én Sex and the City gaf.