Een gezellig middagje naar de bioscoop eindigde voor jonge filmfans en hun ouders in een regelrechte nachtmerrie!

Article continues after the ad

Exorcist

Hereditary is zonder twijfel de meest spraakmakende horrorfilm van het jaar. De film traumatiseerde talloze festivalgangers op Sundance en de mensen die hem gezien hebben, raken er niet over uitgepraat. De film wordt zelfs al ‘The Exorcist van deze generatie’ genoemd. Hereditary mikt op zijn zachtst gezegd dus niet op dezelfde doelgroep als Peter Rabbit. Maar dat was iemand vergeten te vertellen aan een bioscoop in de Australische stad Perth.

Onaangename verrassing

Daar zaten tientallen jonge filmfans en hun ouders klaar voor de vertoning van Peter Rabbit, een vrolijke animatiefilm gebaseerd op de kinderboeken van Beatrix Potter. Maar toen de lichten uitgingen, kwamen de bezoekertjes voor een onaangename verrassing te staan. De hoofdfilm werd namelijk voorafgegaan door een gruwelijke trailer van Hereditary!

'Vreselijk'

Een getuige zat met de kinderen van haar zus in de zaal toen het drama zich ontvouwde. Zij vertelt aan The Sydney Morning Herald: “Het was vreselijk. Je wist meteen dat dit geen kinderfilm was. Ouders bedekten de oren en ogen van hun kinderen.” Sommige bezoekers vluchtten zelfs de zaal uit. Toen de operateurs merkte dat er iets goed fout zat, ging het scherm op zwart. Om het goed te maken, kregen de bezoekers wel een tegoedbon van de manager. “Een vergissing is menselijk, maar je mag wel verwachten dat de trailers vooraf worden gecontroleerd”, aldus de getuige.