Mel Gibson en Danny Glover zijn aan boord voor een nieuwe Lethal Weapon! Het lijkt er op dat we politiebuddy’s Murtaugh en Riggs terug zullen zien op het witte doek.

Article continues after the ad

Volgens Deadline overleggen Gibson en Glover momenteel met regisseur/producer Richard Donner over Lethal Weapon 5. Er ligt nog niets vast, maar Donner zou de film willen regisseren, terwijl Channing Gibson is gepolst voor een script.

Too old...

Channing Gibson werkte eerder mee aan Lethal Weapon 4, waarin Mel Gibson en Danny Glover gezelschap kregen van Jet Li en Chris Rock. Het vierde deel wist het succes van de eerdere films niet te evenaren.

Opmerkzame twitteraars beseften dat rechercheur Roger Murtaugh (Danny Glover) in de eerste film, uit 1987, 50 jaar werd. De politieagent zou in Lethal Weapon 5 dus 80 jaar zijn! In het geval van Murtaugh is het ook wel weer toepasselijk, vanwege zijn beroemde catchphrase.

Waarschijnlijk is het idee geïnspireerd door het succes van de Lethal Weapon-televisieserie, in Nederland uitgezonden op SBS6. In deze eigentijdse bewerking worden de rollen van Glover en Gibson vertolkt door Damon Wayans en Clayne Crawford.