Nog een paar weken en dan begint het veertiende seizoen van Grey’s Anatomy. Wij zetten de belangrijkste castwisselingen voor je op een rijtje. (Let op: bevat spoilers!)

Article continues after the ad

Eind deze maand gaat in Amerika het veertiende seizoen van start met een twee uur durende aflevering. Uiteraard mogen Meredith Grey (Ellen Pompeo) en Alex Karev (Justin Chambers) niet ontbreken. Maar dat neemt niet weg dat de cast flink is opgeschud! In dit handige overzicht zie je welke personages zullen terugkeren, wie er nieuw zijn en van welke oude bekenden we afscheid moeten nemen.

Wie keert er terug van de vaste cast?

Zoals gezegd zijn Meredith en Alex weer gewoon van de partij. Ook Miranda Bailey (Chandra Wilson), Richard Webber (James Pickens Jr.), Owen Hunt, Arizona Robbins, April Kepner (Sarah Drew), Jackson Avery (Jesse Williams), Ben Warren (Jason George), Nathan Riggs (Martin Henderson), Amelia Shepherd (Caterina Scorsone), Jo Wilson (Camilla Luddington), Maggie Pierce (Kelly McCreary) en Catherine Avery (Debbie Allen) zullen hun opwachting maken in het nieuwe seizoen.

Welke oude bekenden keren terug?

Er duiken ook twee bekende gezichten uit vorige seizoenen op. Kim Raver is terug als de geliefde chirurg Teddy Altman en Jo’s dominante echtgenoot Paul Stadler (Matthew Morrison) is ook weer te zien.

Wie is er nieuw?

De Italiaanse actrice Stefania Spampinato zal de rol spelen van Carina DeLuca, de zus van Andrew. Zij zal het doktersteam van Grey Sloan komen versterken. Maar het duurt niet lang voordat er spanningen ontstaan tussen Andrew en zijn uitgesproken zus!

Wie neemt er afscheid?

Jerrika Hinton, die de rol speelde van Stephanie Edwards, neemt na vijf seizoenen afscheid van Grey’s Anatomy. Ook Tessa Ferrer, die weer heel even te zien was als dr. Leah Murphy, zal niet terugkeren naar de hitserie. Ook Marika Domińczyk (Eliza Minnick) zullen we niet meer terugzien. Haar personage werd aan het eind van het derde seizoen ontslagen. Bridget Regan, die de dood gewaande zus van Owen speelde, is vervangen door actrice Abigail Spencer. Haar personage Megan zal wel weer terugkeren naar Grey Sloan Hospital.

Het veertiende seizoen gaat op 28 september van start bij de Amerikaanse zender ABC. Net5 heeft aangegeven het vanaf januari 2018 hier te gaan uitzenden.