TROS-presentatrice Tineke Verburg

Verdrietig nieuws uit Hilversum: omroep AVROTROS meldt dat Tineke Verburg gisteren na een ziekbed van enkele maanden is overleden. Tineke Verburg is 64 jaar oud geworden. Zij begon haar televisieloopbaan in 1979 als presentatrice bij de TROS. Aanvankelijk mocht zij alleen de programma’s aankondigen, maar het duurde niet lang voordat Verburg een grotere rol kreeg toebedeeld. In de jaren 80 en 90 presenteerde zij onder meer TROS Aktua, Hollywood Boulevard en Tien voor Taal. Haar grootste televisiesucces was echter de populaire kennisquiz TROS Triviant, gebaseerd op het bordspel Trivial Pursuit.

 


Knoopjes

Begin deze eeuw ging Tineke Verburg aan de slag bij RTL. Bij de commerciële omroep presenteerde zij verschillende programma’s die gericht waren op het Nederlandse bedrijfsleven, zoals Nederland in bedrijf, VakwerkNL en Supervrouwen. Een zwartgallig gevoel voor humor kon haar ook niet ontzegd worden. Zo zou zij volgens een beroemde anekdote op legendarische wijze wraak hebben genomen op haar ex-man. Toen zij haar echtgenoot betrapte op overspel, zou zij alle bovenste knoopjes van zijn overhemden afgeknipt. Ze deed ze in een vuilniszak en schreef er een briefje bij met de tekst: ‘Ze kan toch zo goed naaien?

Article continues after the ad

Coach

Naast haar televisiewerk, maakte Verburg ook naam als coach. In deze functie leidde zij ook nieuwe televisietalenten op. Haar belangrijkste motto als coach was: “Wie goed wil overkomen, moet genoeg zelfvertrouwen hebben om kwetsbaar te durven zijn.”