Justine Pelmelay over Songfestival-filmpje Nikkie de Jager

Oud-Songfestival-deelneemster Justine Pelmelay is, op z’n zachtst gezegd, niet blij met het not-winning-filmpje van Nikkie de Jager in de eerste halve finale van het Songfestival. Ze voelt zich ‘te kakken gezet’.

Iedereen, zelfs Angela de Jong, was na de eerste halve finale diep onder de indruk van Nikkies optreden als een van de hosts van het liedjesfestijn. Nou ja, bijna iedereen. “Ik zat heel gezellig naar het Songfestival te kijken en opeens hoorde ik die maten van dat liedje en ik denk: nee hè?” vertelt Justine in Shownieuws.

Valse noot

In het filmpje legde Nikkie haarfijn uit wat je moet doen om níét te winnen op het Songfestival. Vals zingen is daarvoor een pro-tip en Justines valse noot in 1989 werd gebruikt. “Toen dacht ik: jeetje.” Een van de presentatoren vroeg of ze zich te kakken gezet voelde en daarop antwoordde ze: “Ja, dat vond ik wel. Het was een pijnlijk moment.

Article continues after the ad

‘Gebruik de buitenlandse acts’

De deelnemer uit 1989 vindt dat je niet zomaar je eigen artiesten voor schut kan zetten. “Er zijn veel buitenlandse acts, gebruik dát dan! Maar niet dit. Je bent het organiserend land en dat je dan een van de deelnemers uit je eigen land gebruikt.

Songfestival-foutjes

Presentator Albert Verlinde vindt dat toch een raar idee. “Maar Nederland heeft ook foutjes gemaakt in het verleden. Het is ook laf om te denken: we gaan alleen andere landen laten zien die vals zongen.” Dat snapt Justine, maar ze is het er niet mee eens. “Nou, dan weet ik nog wel wat anders op te noemen uit Nederland hoor!” Ze is absoluut niet boos, maar “had dan m’n naam eronder gezet.

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival zie je vanavond om 21:00 uur op NPO1. De finale wordt zaterdag uitgezonden op dezelfde plaats en tijd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.