De regisseur van de megasuccesvolle biopic over Queen is geschrapt van de nominatielijst. Dit komt door recente beschuldigingen dat Bryan Singer minderjarigen misbruikt zou hebben. Singer was genomineerd in de categorie 'Beste Britse film'. 

Article continues after the ad

De BAFTA awards, British Academy of Film and Television Arts, worden gezien als een van de belangrijkste Britse filmprijzen. Het werk van Singer wordt nu niet meer erkend, de namen van producer Graham Kind en scriptschrijver Anthon McCarten staan nog wel op de lijst.

Guilty until proven innocent? 

Singer is in de afgelopen 5 jaar meerdere malen beschuldigd van het misbruiken van minderjarige jongens, of pogingen daartoe. The Atlantic publiceerde vorige maand een verhaal waarin 4 mannen beweren vroeger door Singer misbruikt te zijn. De regisseur ontkende dit en beschuldigde de schrijver van homofobie. De organisatie van BAFTA erkent dat er voor de beschuldigingen geen hard bewijs is, daarom is Singer niet volledig uit de running. Hij is 'slechts’ geschorst tot er meer duidelijkheid is.  

Afwachten

De film Bohemian Rhapsody blijft wel genomineerd. De film kreeg aanvankelijk lauwe kritieken maar schopte het toch tot een van de best bezochte films van 2018 en wint nu veel awards. Lang niet alle acteurs waren op de hoogte van de geruchten die rondgingen over de regisseur. Singer werd 2 weken voor de opnames af waren ontslagen, maar staat wel in de aftiteling. Het is nu afwachten of hij daar nog wat aan heeft.