Beste film

De belangrijkste Oscar ging naar Green Book. In deze biografische roadmovie huurt een Afro-Amerikaanse pianist (Mahershala Ali) een norse lijfwacht (Viggo Mortensen) in tijdens een tournee door het racistische zuiden van Amerika in de jaren 60.

Beste regie

Regisseur Alfonso Cuarón (Gravity) won de Oscar voor zijn oogstrelende arthousefilm Roma. Dat was niet de enige Oscar waar deze Netflix Original-titel mee aan de haal ging!

Article continues after the ad

 

Beste mannelijke hoofdrolspeler

Gisteren schreven we al dat we hoopten op een overwinning voor Rami Malek en blijkbaar waren we niet de enigen. Zijn rol van Queen-zanger Freddie Mercury in de muziekfilm Bohemian Rhapsody leverde Malek zijn eerste Oscar op!

Beste vrouwelijke hoofdrolspeler

Kostuumdrama’s doen het altijd goed bij de Academy en The Favourite is geen uitzondering. Olivia Colman won een Oscar voor haar rol van de Britse koningin Anne. Binnenkort speelt zij opnieuw een Britse vorstin in het Netflix-drama The Crown!

 

Beste mannelijke bijrol

Mahershala Ali (ook al zo op dreef in het derde seizoen van True Detective) mocht een Oscar in ontvangst nemen voor zijn vertolking van de pianist Don ‘Doc’ Shirley in Green Book.

Beste vrouwelijke bijrol

Regina King (The Big Bang Theory) ging aan de haal met de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Zij dankt de prijs aan haar optreden in het aangrijpende liefdesdrama If Beale Street Could Talk.

 

 

Beste buitenlandse film

Dankzij Roma viel Netflix dit jaar voor het eerst in de prijzen. De film werd verder bekroond in de categorieën beste camerawerk en, zoals gezegd, beste regisseur.

Beste animatiefilm

Spider-Man: Into the Spider-Verse werd uitgeroepen tot beste animatiefilm van het jaar. Wij riepen deze adembenemende animatiehit al uit tot onze favoriete superheldenfilm van 2018!