De Oscars gaan volgend jaar wel door, maar worden twee maanden verschoven. Het grootste event in Hollywood geeft elk jaar de meest prestigieuze prijzen weg aan de beste namen in de business. Gisteren maakte de organisatie eindelijk bekend wanneer de volgende Oscars zullen plaatsvinden. De filmprijzen worden niet op 28 februari, maar op 25 april uitgereikt.

And the Oscar goes to...

In een statement laat de organisatie onder leiding van president David Rubin en CEO Dawn Hudson weten waarom ze de Oscars moeten verschuiven. De belangrijkste reden is om de filmmakers wat meer tijd te geven. Door de coronacrisis werden veel producties namelijk stopgezet en liepen de films dus een grote vertraging op. Speciaal om de producenten tegemoet te komen, worden de Oscars twee maanden verschoven. 

 

Article continues after the ad

"Onze hoop is dat deze periode filmmakers meer flexibiliteit biedt om hun films af te maken en uit te brengen zonder ze te straffen voor iets waar ze geen controle over hebben", aldus The Academy of Motion Picture Arts and Sciences in een verklaring.

Geschiedenis geschreven

In de 92 jaar dat 'de Oscars' al wordt gehouden, is het nog maar drie keer eerder uitgesteld. Er moet dus veel gebeuren om de organisatie op te schrikken. Eerder werden de awards uitgesteld in1938 vanwege een overstroming in Los Angeles, in 1968 na de moord op Martin Luther King en daarna nog eens in 1981 na de mislukte moordpoging op president Ronald Reagan. De coronacrisis mag zich nu dus ook aan dit lijstje toevoegen.