Verbazing in De Oranjezomer, over de dreiging richting RTL Boulevard

Gisteren werd de studio van RTL Boulevard ontruimd nadat er een ernstige dreiging werd ontdekt. Er werd geschokt gereageerd, maar René van der Gijp was bij De Oranjezomer vooral verbaasd. “Dat gaat toch nergens over?”

René van der Gijp was vooral verward door de ernstige dreiging richting RTL Boulevard. “Luchtiger dan RTL Boulevard bestaat er niet. Wij hebben het nergens over, maar zij doen dat in de overtreffende trap. Dan staat die Leco daar! Wat moet je ermee? Marc van der Linden, die zegt dat Maxima’s jurk haar prima staat. Dan ga je toch niet… Dat gaat nergens over!”

Dreiging richting RTL Boulevard

Van der Gijp ging nog even door: “Fatima Moreiro de Melo die vanuit Rotterdam komt rijden om een paar minuten te praten over de auto van Memphis Depay. Kom op, hé!” Van der Gijp kijkt de geplaagde RTL-show trouwens wel: “Ik kijk wel eens de herhaling, ik vind het op zich wel aardig.”

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Eerder deze week oogstten de heren van De Oranjezomer veel lof toen ze hun uitzending staakten nadat Peter R. De Vries werd neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard. Ze konden er met hun hoofd echter niet bij dat het programma alsnog werd bedreigd.

RTL Boulevard gaat door

Misdaadverslaggever en vaste RTL Boulevard-gast John van den Heuvel reageerde gisteren strijdbaar op de dreiging: “U leest het goed; criminelen zijn in staat uitzendingen van een tv-programma te verstoren en opnieuw angst te zaaien.” Hij sluit zijn bericht strijdbaar af: “Ik zei het deze week al eerder: wij zwijgen nooit. Ook in de geest van collega Peter R., die nog altijd vecht voor zijn leven. Ik beloof u, onze berichtgeving zal nooit wijken voor narco-terreur.”

Op dit moment lijkt de situatie van Peter R. De Vries nog onveranderd: de misdaadverslaggever ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.