De Oranjezomer

De Oranjezomer-presentator Wilfred Genee was deze week onderwerp van nogal wat grappen. Genee had zijn haar zó dik geverfd dat kijkers zich afvroegen of hij misschien een pruik droeg. Johan Derksen peperde het er nog even lekker in!

De mannen van De Oranjezomer hebben aardig wat kritiek op bondscoach Frank de Boer. Ze vinden de opstelling van het Nederlands elftal niets (en lieten dit op ludieke wijze weten) en worden geboycot door Oranje. Johan Derksen hoopt natuurlijk wél dat Nederland vanavond wint van Oekraïne.

Article continues after the ad

“Het land, door alle corona-ellende is wel toe aan wat vrolijkheid, dus laten we hopen dat Nederland in godsnaam wint. Dat het ‘oranjegevoel’ een beetje terugkomt. Voor mij maakt het niet uit want ik houd niet van dat soort feestvreugde, maar het land is er wel aan toe.”

Na deze wijze woorden hakte Derksen nog even flink op Genee in. “Dat zou voor jou ook goed zijn, dan fleur je eens wat op! Dan doe je weer geen twéé flesjes kleurspoeling in je haar, want je zit erbij als de Zwarte Panter.”

Genee reageerde gelukkig sportief, hoewel het een béétje klonk als een boer met kiespijn: “Ik lijk op een soort Duitse schlagerzanger zei iemand laatst tegen me!”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De Oranjezomer weer in de lift

De Oranjezomer begon niet ijzersterk, maar sinds zaterdagavond weten de kijkers de humoristische voetbalshow steeds beter te vinden. Johan Derksen gaf onlangs aan binnenkort te willen stoppen met voetbalprogramma’s, en hij sluit niet uit dat de vlam binnenkort weer in de pan slaat.

Recent werd er in Shownieuws óók stilgestaan bij het nieuwe kapsel van Dyantha Brooks: Evert Santegoeds kon het niet laten om zijn collega belachelijk te maken.

De Oranjezomer is elke dag te zien op SBS6, rond 20:00 uur én 23:00 uur.