Rene van der Gijp en Wesley Sneijder

Wesley Sneijder was te gast in De Oranjezomer en voetballiefhebbers horen de voormalig topvoetballer graag over voetbal praten. Wilfred Genee wekte ergernis door maar dóór te ratelen over Sneijders ex: Yolanthe Cabau.

Na een kort uitstapje over de tattoos van Memphis, bracht René van der Gijp speels het balletje aan het rollen. “Jij doet dat elke keer met die vrouwennamen. Dat je je shirt uittrekt en dat ze vragen “Wie is dat?”

Wesley Sneijder en Yolanthe

Sneijder moest er wel lachen, maar staat er volledig achter: “Een tattoo neem je met je volle verstand, althans ik wel.” Gijp: “Nou ja, misschien dat je dan ook in een hallelujastemming bent?” “Dat kan”, zei Sneijder, “Het is toch een momentopname. Je wil iets en daar voel je je goed bij. Ik sta daar nog steeds achter.”

Article continues after the ad

Na het lacherige grapje begaf Wilfred Genee zich even op glad ijs. “Ze staat er nog steeds?” “Ja, hèhè!”, lachte Van der Gijp, “Dat duurt een week om eraf te halen!” De stemming sloeg bij Sneijder een beetje om: “Dat hoeft niet, hoezo zou ik die weg laten halen?”

Johan Derksen: “Zo’n tattoo die je aan je ex overhoudt lijkt me minder erg dan alimentatie betalen, hoor. Maar ja, als je verliefd bent doe je soms domme dingen.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Genee haalt oude wonden open

Genee wilde de zaak nog niet laten rusten en begon over de akkefietjes die Veronica Inside in het verleden wel eens had met Wesley Sneijder, meestal door grappen over zijn (ex-)vrouw Yolanthe Cabau. “Omdat er veel grappen over mij werden gemaakt werd aangenomen dat ik dat lastig vond.” Genee: “Ja, maar we hebben ook wel eens aan de telefoon gehangen, hè!”

Een serieuze Sneijder legde uit dat dat iets anders zat: “Er waren ook heftige dingen bij, en dat weet jij ook: daarom heb ik je aan de telefoon gehad. Grappen maken over mijn lengte of mijn gewicht, wat kan mij het schelen? Als grappen té persoonlijk worden, en niet eens naar mij, maar naar mensen in mijn omgeving, dan kan ik daar kwaad om worden.”

René van der Gijp en Wesley Sneijder smaken naar meer!

Kijkers van De Oranjezomer hoopten dat Genee zou stoppen met deze vragen, omdat de uitzending wel héél ongemakkelijk begon te worden. En Wesley Sneijder was juist zo leuk over voetbal aan het vertellen!

Oranjezomer

Wesley Sneijder was ook al te zien bij Studio Europa, in grappige filmpjes met Rafaël van der Vaart. Hopelijk voor Veronica Inside schuift hij vaker aan tafel in het voetbalprogramma. Iemand zal Johan Derksen in de nabije toekomst waarschijnlijk moeten vervangen!