René van der Gijp in De Oranjezomer

De Nederlandse BMX’ers Niek Kimman en Merel Smulders wonnen deze week een gouden medaille en een bronzen plak. Enorm knap en in De Oranjezomer werd er ook even stilgestaan bij de geweldige prestatie. Hoe langer René van der Gijp naar de BMX-fietsen keek, des te meliger hij werd!

Nadat Wilfred Genee vertelde over Kimmans gouden medaille, ondanks een knieblessure, had Van der Gijp een bekentenis. “Het is wel lullig, een man op zo’n klein fietsje. Het ziet er heel lullig uit! Als je een vriendin hebt: die neem je niet mee! Dat je dat kleine kutfietsje in de auto gooit en dat je vriendin vraagt: Wat ben jij nou aan het doen, we hebben toch geen kinderen bij ons?”

'Klein k*tfietsje!'

“Dan moet je uit gaan leggen dat jíj op dat lullige fietsje moet! Dat lijkt me verschrikkelijk!” Genee haakte er lollig op in: “Jij zou niet vertellen dat je goud had gewonnen?” Van der Gijp: “Nee, ik zou dat lekker voor mezelf houden.”

Article continues after the ad

Johan Derksen was het eens met zijn medepresentatoren: “Het is voor een volwassene geen gezicht.” Genee probeerde de zaak weer recht te trekken waarna Van der Gijp wéér begon te gieren: “Het is een man op een Intertoys-fietsje! Da’s toch geen porum, man?”

Wilfred Genee wilde onlangs de lolligheid tóch even gezegd hebben dat de mannen van De Oranjezomer de prestatie van Kimman en Smulders erg knap vonden. “Win je een gouden medaille en dan word je op de nationale tv uitgelachen.” Van der Gijp was nog steeds aan het lachen: “En dan moet je óók nog uitleggen dat je een helmpje op moet!”

De Oranjezomer: de Olympische Spelen

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zijn lekker bezig deze sportzomer. Het slappe geouwehoer aan tafel wordt elke avond behoorlijk goed bekeken. Tussen de grappen door is er ook tijd voor serieuze zaken, zoals de moord op Peter R. De Vries en het feit dat Johan Derksen momenteel wéér beveiligd wordt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet De Oranjezomer doordeweeks rond 21:30 uur op SBS6, in het weekend start de sportshow rond 20:00 uur.