Het kostuumdrama Mary Queen of Scots is in Amerika inmiddels in première gegaan. De goed ontvangen film met Saoirse Ronan in de titelrol en een onherkenbare Margot Robbie als haar aartsrivaal Elizabeth zal volgende maand ook hier te zien zijn. Ongebruikelijk voor een film die zich eeuwen geleden afspeelt zit er een uitgebreide liefdesscène in de film, waarbij de titelfiguur oraal bevredigd wordt. Menig bioscoopbezoeker zal zich na afloop wellicht hardop afvragen: "Nou nou, was dat nou wel zo hard nodig?" Volgens hoofdrolspeelster Saoire Ronan in elk geval wel.

Article continues after the ad

 

Belangrijke befscène

“Dit was een sekusele openbaring voor haar alleen. Het is niet omdat het moet, het is niet om iets of iemand iets terug te geven. Dit is alleen voor haar. Het was zo belangrijk om dit jonge meisje dit genot te zien ondergaan voor de eerste keer, en om daar echt een soort van openbaring van te maken”, aldus de al driemaal voor een Oscar-genomineerde actrice in een interview met het damesportal Refinery 29.

 

Wat de scène extra moeilijk maakte, is dat de camera continu op Saoirse’s gezicht is gericht terwijl haar personage daar beneden verwend wordt. Toch was dat voor haar geen groot probleem: “Ik moest de hele tijd denken aan When Harry Met Sally”, aldus de actrice. Het scheelde dat haar tegenspeler Jack Lowden ook nog nooit zoiets had gedaan voor de camera's:  “Het was voor ons allebei nieuw territorium”, zo zegt Saoirse.

 

Mary Queen of Scots is vanaf 17 januari ook in de Nederlandse bioscopen te zien, dus dan kunnen we er zelf over oordelen of deze orale verwennerij nou wel zo nodig in de film moest.