Goed nieuws voor ongeduldige ouders die niet kunnen wachten tot hun kleuter, peuter of baby groot genoeg is om ook betoverd te worden door de wondere wereld van A Galaxy Far, Far Away. Disney heeft nu de animatieserie Star Wars: A Galaxy of Adventures gelanceerd, waarin een aantal van de meest iconische personages en momenten uit de oorspronkelijke trilogie aan de kleintjes worden uitgelegd.

 

Article continues after the ad

Hapklare kleurrijke brokken

A Galaxy of Adventures houdt rekening met de korte aandachtsspanne van kleine kijkers, want de afleveringen zijn allemaal lekker kort. Wat heet, het zijn eigenlijk meer een soort trailers of featurettes dan echte filmpjes. Maar het is reuzehandig voor ouders, want in hapklare kleurrijke brokken wordt aan de kijkertjes uitgelegd wie Luke Skywalker, Darth Vader, R2D2 en Chewbacca zijn.
 

“Luke, I am your …”

Slimme marketing van Disney natuurlijk, want zo wordt een nieuwe generatie klaargestoomd om ook helemaal verslingerd te raken aan de avonturen van Luke Skywalker & co. Wel begaat Star Wars Kids een kleine doodzonde door al min of meer te verklappen wie Darth Vader is. Dat is toch iets waar ieder kind zelf achter hoort te komen bij het voor de eerste keer kijken naar The Empire Strikes Back?!

 

Het YouTube kanaal is in Nederland niet toegankelijk, wat betekent dat Disney vermoedelijk snel met een Nederlandstalige versie al komen. Op de website van Star Wars Kids vallen alle filmpjes al wel te bekijken, zij het tot dusver alleen in het Engels. Een ideale manier om de jonkies vast voor te bereiden op een bioscoopbezoek aan het volgend jaar te verschijnen Star Wars: Episode IX.