Het is misschien een gek programma om te denken aan een feestje, maar toch: Opsporing Verzocht bestaat 35 jaar! Anniko van Santen is inmiddels al twaalf jaar het gezicht van het AVROTROS-programma en als het aan haar ligt, blijft dat voorlopig ook wel zo. De presentatrice hoeft niet zo nodig iets anders te doen, vertelt ze in het AD.

Ranger Report

"Nee, eigenlijk niet. Ik verlang wel eens terug naar de tijd dat ik in een jeep door de savanne reed en wat vertelde over de olifant", verwijst Anniko naar een van haar eerste programma's, Ranger Report. "Maar ik zit bij Opsporing verzocht op mijn plaats. Het hoeft ook niet om mij te gaan. Ik hoef die talkshow niet die iedereen altijd wil."

Ellende

Opsporing Verzocht bestaat 35 jaar en Anniko is inmiddels de langstzittende presentator. Nog altijd vindt ze de show het mooiste programma om te presenteren. "Ik kan me wel voorstellen dat alle ellende op een moment te veel wordt. Maar ik denk ook: politiemensen die ouders moeten vertellen dat hun kind iets is overkomen. Dát is pas zwaar."

Volgens Anniko ga je kleine dingen meer waarderen als je wekelijks met zo veel ellende wordt geconfronteerd. "Al met al, het leven wordt er rijker van." Afgelopen vrijdag blikte ze met politiewoordvoerder Ellie Lust terug op de imposante geschiedenis van Opsporing Verzocht in Pauw.

De speciale jubileumuitzending van Opsporing Verzocht zie je vanavond tussen 20:30 uur en 21:25 uur op NPO 1.

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.