Het is misschien een gek programma om te denken aan een feestje, maar toch: Opsporing Verzocht bestaat 35 jaar! Anniko van Santen is inmiddels al twaalf jaar het gezicht van het AVROTROS-programma en als het aan haar ligt, blijft dat voorlopig ook wel zo. De presentatrice hoeft niet zo nodig iets anders te doen, vertelt ze in het AD.

Article continues after the ad

Ranger Report

"Nee, eigenlijk niet. Ik verlang wel eens terug naar de tijd dat ik in een jeep door de savanne reed en wat vertelde over de olifant", verwijst Anniko naar een van haar eerste programma's, Ranger Report. "Maar ik zit bij Opsporing verzocht op mijn plaats. Het hoeft ook niet om mij te gaan. Ik hoef die talkshow niet die iedereen altijd wil."

Ellende

Opsporing Verzocht bestaat 35 jaar en Anniko is inmiddels de langstzittende presentator. Nog altijd vindt ze de show het mooiste programma om te presenteren. "Ik kan me wel voorstellen dat alle ellende op een moment te veel wordt. Maar ik denk ook: politiemensen die ouders moeten vertellen dat hun kind iets is overkomen. Dát is pas zwaar."

Volgens Anniko ga je kleine dingen meer waarderen als je wekelijks met zo veel ellende wordt geconfronteerd. "Al met al, het leven wordt er rijker van." Afgelopen vrijdag blikte ze met politiewoordvoerder Ellie Lust terug op de imposante geschiedenis van Opsporing Verzocht in Pauw.

De speciale jubileumuitzending van Opsporing Verzocht zie je vanavond tussen 20:30 uur en 21:25 uur op NPO 1.