Tidying up with Marie Kondo op Netflix

In tijden van lockdowns en thuiswerken is het misschien wel belangrijker dan ooit dat je huis er een beetje netjes bijligt. Gelukkig keert Marie Kondo terug naar Netflix om ons weer de weg te wijzen!

In 2019 was de wereld kortstondig in de ban van Tidying Up with Marie Kondo. In deze Netflix-serie ging de opruimgoeroe langs bij mensen wiens huis een puinhoop was. De reden was dat ze niets konden weggooien. Kondo haalde dozen, kasten en boxen overhoop, en stelde daarbij telkens de vraag ‘does it spark joy?’. Als deze vraag ontkennend werd beantwoord, verdween de rotzooi onherroepelijk in de prullenbak.


Beproefde methode

Ondanks dat Tidying Up with Marie Kondo waanzinnig populair was onder de Netflix-kijkers, bleef een vervolg uit… tot nu! The Wrap maakte afgelopen weekend bekend dat de opruimadviseur binnenkort terugkeert in Sparking Joy with Marie Kondo. Hierin past zij haar beproefde methode onder meer toe in bedrijven waar de bezem doorheen kan. Maar of deze Netflix-serie net zo goed wordt als het parodievervolg met Jean-Claude van Damme?

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:


Primetime Emmy

Tidying Up with Marie Kondo was gebaseerd op haar bestseller The Life-Changing Magic of Tidying Up. Hierin legt de opruimgoeroe uit hoe het ordelijk houden van je huis leidt tot innerlijke rust. De formule vertaalde zich prima naar een realityserie: in 2019 werd Kondo zelfs beloond met een Primetime Emmy Award voor haar razend populaire Netflix-reeks!

Article continues after the ad

Sparking Joy with Marie Kondo zal komende zomer te zien zijn bij Netflix.