Jeroen Pauw in Op1

Gisteren keerde Jeroen Pauw voor even terug in de talkshowmodus met een special eerbetoon-uitzending van Op1, uiteraard helemaal in het teken van de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Veel kijkers én tv-kenner Irma Tomas vonden dat zó goed, dat ze Pauw gewoon weer helemaal terug willen hebben op de late avond.

Article continues after the ad

"Donderdagavond liet Jeroen Pauw in Op1 maar weer eens zien hoe goed hij is vergeleken bij al die andere talkshowpresentatoren die tegenwoordig op televisie zijn", aldus Irma in haar column voor Televizier.

'Ondermaats niveau' Op1

Volgens Irma vallen de - bij wijze van spreken - andere 345 Op1-presentatoren in het niet bij de klasse van Jeroen Pauw, die "altijd luistert en altijd de goede vragen stelt". "Zijn kunde staat in schril contrast met het over het algemeen ondermaatse niveau van de andere presentatoren van het praatprogramma. Sinds het vertrek van Pauw liet de Publieke Omroep iedereen met een hartslag Op1 presenteren, met tenenkrommende resultaten als gevolg."

Oproep aan NPO

Irma roept de NPO op om in te grijpen bij Op1 (waar Jeroen behind the scenes overigens nog altijd bij betrokken is). "Kom op Publieke Omroep, smeek Jeroen Pauw terug te komen. Bied hem desnoods een blanco cheque. En Jeroen Pauw, kom alsjeblieft terug. Verlos ons uit ons lijden. Wij hebben je nodig. Heel Nederland heeft je nodig." Wie twitter erop naslaat, komt erachter dat Irma niet alleen staat. Veel kijkers vonden dat Jeroen het perfect deed.


Eerbetonen en laatste interview

Gisteren stroomde de eerbetonen volop binnen. Zo maakte zijn zo geliefde RTL Boulevard een zeer emotionele uitzending, benadrukten de mannen van De Oranjezomer hoe uniek Peter was en had Humberto twee zeer speciale gasten: Wilco Viets en Herman du Bois, die mede door Peter werden vrijgesproken van de Puttense Moordzaak. Vanavond is er natuurlijk nog meer Peter R. op tv. Omroep MAX brengt op NPO 1 het allerlaatste, eind juni opgenomen tv-interview met Peter R. de Vries.


TV Monument Special: Peter R. Vries is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.