The Handmaid's Tale werd gefilmd in Washington, DC, afgelopen vrijdag. Dat de thema's van de serie actueel zijn blijkt maar weer: sommige voorbijgangers dachten dat het een protest was tegen Trump.

Article continues after the ad

De hele cast

Op de plek waar normaal de grote eerste speeches van de nieuwe presidenten wordt gegeven stond nu een hele verzameling in het rood geklede actrices. De iconische rode cape en witte kap maakte het een opvallend plaatje. De grote sterren uit de serie, Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, and Yvonne Strahovski, stonden er ook tussen en er werden meerdere scenes geschoten. 

 

De rode cape

Het is niet heel gek dat mensen dachten dat het om een protest ging. Het kostuum is op vele plekken ter wereld al gedragen tijdens protesten tegen haatzaaierij en geweld tegen vrouwen. Ontwerper Ane Crabtree zei hier over tegen INSIDER: "It really moves me so much and it means so much to me. What's interesting is that it's global now. It's being used in so many countries for so many different reasons and protests. All I can say is that it's very humbling." 

De trailer was trouwens ronduit creapy. De makers kozen ervoor om 'm te laten uitzenden tijdens de Super Bowl. Ook wel een statement. Blessed be!

 

 

De serie heeft nu twee seizoenen, die te zien zijn bij Videoland (proefabonnementje... net genoeg als je binged). Hulu, de producent van Handmaid's Tale, heeft al een derde seizoen aangekondigd nog voor het tweede is afgelopen zelfs. Dat kon ook best, want de serie kan weinig verkeerd doen. De cast is uitmuntend, de art direction perfect en het verhaal is zo weerzinwekkend dat zelfs bij onze redactie iemand heeft toegegeven dat het té gruwelijk was om naar te kijken. Bovenal is het een indrukwekkend verhaal omdat het helaas paralellen vertoont met wat er in de wereld gebeurt. Au.