Fotograaf
Brunopress
Paul de Leeuw in Ranking the Stars

Het nieuwe seizoen van Ranking the Stars gaat bijna van start op RTL 5 en dat vonden wij een mooi moment op terug te blikken op de ordinairste show op de Nederlandse beeldbuis. We haalden herinneringen op met onder anderen Ranking-'koning' Richard Groenendijk, die nog goed weet hoe de opnames ooit gierend uit de klauwen liepen.

Article continues after the ad

De opnames moesten een keer stilgelegd worden, zo vertelt Richard in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt. De opnames van de nieuwe Ranking the Stars - zonder Paul de Leeuw - zijn van start gegaan, maar Richard doet niet mee: hij werd óók nog gevraagd voor de presentatie, maar wees die af.

Richard vs. Mariska van Kolck

Wanneer ging het zo fout dan? “Dat was met Mariska van Kolck. De vraag was: ‘Bij wie zou je je liefdesverdriet uitstorten?’ En toen zei ik: ‘Nou, in elk geval niet bij Mariska, want dan staat het zo in de bladen. Jij zou je kinderen nog verkopen voor tien minuten zendtijd bij Omroep Drenthe.’ Nou, dat liep zó enorm uit de hand." Richard zag het nogal fout gaan behind the scenes. "De opnames werden zelfs stilgelegd. Mariska huilend naar de coulissen."

Is het nog goedgekomen?

Richard en Mariska zijn toen niet lekker uit elkaar gegaan, zal je begrijpen. Die sneer over haar kinderen raakte Mariska blijkbaar erg diep. "Ze kon daar niet mee omgaan. Na afloop ging ze ook meteen weg. Ze snapte het niet, maar achteraf kon ik haar nog uitleggen dat ik niet écht vond dat ze haar kinderen nog zou verkopen voor een beetje zendtijd.

Meer juicy ophef-herinneringen ophalen? Check de nieuwe editie van Veronica Superguide voor uitgebreide interviews met Richard én Ranking-queen Anny Schilder, die door het programma een seksgodin-imago kreeg.

Ranking the Stars is vanaf 27 oktober elke woensdag om 20:30 uur te zien op RTL 5.


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.