Resident Evil

In de categorie ‘onverwacht maar erg leuk’: de nieuwe Resident Evil-reboot is al klaar met filmen. De cast van de horror-film werd twee maanden geleden bekendgemaakt, en nu zitten de opnames van Resident Evil er al op!

Resident Evil is gebaseerd op de beroemde computerspellenreeks waarin de speler het opneemt tegen bloeddorstige zombies. Er werden al eerder films op deze games gebaseerd, maar deze draaiden voornamelijk om bloederige actie (en risquée outfits van Milla Jovovich). De reboot wijkt minder af van de games, en legt de nadruk op ‘survival-horror’.

Volgens regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down, The Strangers: Prey at Night) speelt de film zich in Raccoon City. Dit stadje uit is totaal overrompeld door zombies die zijn ontstaan door experimenten van Albert Wesker (Tom Hopper) en zijn gevaarlijke Umbrella Corporation.

Article continues after the ad

Resident Evil-reboot

De verschillende hoofdpersonen, zoals Leon Kennedy (Avan Jogia), Chris Redfield (Robbie Amell), Jill Valentine (Hannah John-Kamen) en Claire Redfield (Kaya Scodelario) hebben hun eigen redenen om in Raccoon City te zijn. Als de hel losbreekt moeten ze samenwerken om te overleven, terwijl de overheid plannen maakt om iedereen in de stad uit te roeien.

Als alles volgens plan verloopt verschijnt Resident Evil op 9 september 2021 in de bioscoop. Films over videogames zijn meestal niet zo best, maar met deze nieuwe horrorfilm, de Metal Gear Solid-film én het Uncharted-project verandert dat in de toekomst misschien wel!