Volgende maand draait de animatiefilm Pokémon the Movie: I Choose You in de bios. Maar binnenkort beginnen de opnames voor een heuse live-action film gebaseerd op de populaire wezentjes!

Article continues after the ad

Zakmonstertjes

Pokémon Go mag dan minder in het nieuws zijn dan vroeger, afgelopen weekend werd Amstelveen overspoeld door duizenden ‘trainers’ die op zoek naar waren zeldzame zakmonstertjes. De game wordt nog steeds door talloze mensen gespeeld en die populariteit zien we ook terug in het bioscoopaanbod. Volgende maand gaat de animatiefilm Pokémon the Movie: I Choose You in première en in Londen wordt er druk gewerkt aan een live-action film met Pikachu in de hoofdrol!

Mysteries

Verrassend genoeg is deze film niet gebaseerd op de serie met Ash Ketchum of de Nintendo-games met Red als trainer, maar op Great Detective Pikachu. In deze Nintendo 3DS-titel lost een pratende (!) Pikachu samen zijn vriendje Tim mysteries op. Over de cast is nog niets bekend, maar aan het scenario zal het niet liggen. Het script is namelijk geschreven door Alex Hirsch (Gravity Falls) en Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy). De film zal worden geregisseerd door Rob Letterman, bekend van de animatiefilms Shark Tale en Monsters vs. Aliens!