Kwam jij als fan van Downton Abbey ook terecht in een zwart gapend gat nadat de serie na zes seizoenen stopte? Goed nieuws: de opnames van de filmversie van het Britse kostuumdrama zullen in 2018 van start gaan!

Article continues after the ad

Bekende gezichten

Dat zegt Michael Edelstein, president van NBC Universal International Studios tegen Associated Press. "We zijn bezig met een script, nu moeten we alleen nog de cast bij elkaar zien te krijgen", zegt Edelstein tijdens de opening van Downton Abbey: The Exhibition in Singapore. 

"Je weet hoe het gaat, de acteurs zijn allemaal druk bezig met andere dingen. Maar we hopen ergens in 2018 te beginnen met filmen", aldus Edelstein. Hij hoopt 20 acteurs uit de originele serie bij elkaar te krijgen, schrijft AP News.

Prijzenregen

De serie Downton Abbey is één van de succesvolste Britse producties ooit. Het kostuumdrama werd door de jaren heen met prijzen overladen. Downton Abbey werd voor een recordaantal van maar liefst 69 Emmy Awards genomineerd en wist er vijftien te verzilveren gedurende de vijf jaar dat de show werd uitgezonden.

Downton Abbey

Ook in Nederland was Downtown Abbey ontzettend populair. Miljoenen mensen leefden mee met het wel en wee van de Crawleys, die zich met moeite staande houden in de periode na de Eerste Wereldoorlog, een tijd die voor de aristocraten een overgang betekent naar het moderne leven.