Dwayne Johnson in Black Adam

De opnames voor de superheldenfilm Black Adam zitten erop! Dwayne ‘The Rock’ Johnson meldt via social media dat zijn werk er voorlopig opzit voor de DC-film. De acteur noemde de opnames loeizwaar.

Voor een grote ster als Dwayne Johnson duurde het bijzonder lang tot hij zijn eigen superheldenfilm kreeg. In Black Adam speelt hij de gelijknamige antiheld die nét zo sterk is als Superman en Shazam. Superman gebruikt zijn krachten voor het goede en wil eigenlijk niemand doden, maar Black Adam kijkt een stuk pragmatischer naar zijn enorme superpowers. Als je in de weg staat dan ruimt hij je gewoon op!

Dwayne Johnson is Black Adam

Volgens Dwayne Johnson waren de opnames van de film “mentaal en lichamelijk de zwaarste opgave van mijn carrière.” Dat wil wat zeggen, want de oud-worstelaar en populaire actieheld heeft de reputatie dat hij zichzelf niet spaart!

Article continues after the ad

Black Adam vs. Shazam! vs. Superman?

Black Adam is binnen de DC-comics een gevaarlijke tegenstander van Superman én Shazam. Johnson was altijd al fan van het personage omdat het een “guy you love to hate” is. Na Black Adams eigen film zien we hem waarschijnlijk terug in een nieuw avontuur met Shazam én in een Superman-film, al is onduidelijk of Henry Cavill de ‘Man of Steel’ dan nog speelt.

Naast Dwayne Johnson zien we in Black Adam o.a. Noah Centineo, Pierce Brosnan, Aldis Hodge én de Nederlander Marwan Kenzari. Kenzari maakte wereldwijd enorme indruk als ‘hot Jafar’ in Aladdin en in The Old Guard; zijn precieze rol is nog onduidelijk.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het superheldendebuut van Dwayne Johnson zou eigenlijk rond de Kerst in de bios draaien, maar door de coronacrisis wordt dat waarschijnlijk mei 2022. Binnenkort zien we The Rock eerst nog in de Disney-film Jungle Cruise!