De Amerikaanse staat Californië wordt momenteel geteisterd door een reeks verwoestende bosbranden. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de opnames voor de Netflix-hit 13 Reasons Why dan ook tijdelijk gestaakt.

Article continues after the ad

Tegenslag

Een tegenslag voor de productie van 13 Reasons Why: de opnames van de populaire Netflix-serie zijn tijdelijk stilgelegd. De regio waar de serie wordt opgenomen, wordt momenteel namelijk bedreigd door een aantal zeer hevige natuurbranden. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de cast en crew naar huis gestuurd. Dylan Minnette, die in de serie de rol van Clay speelt, bracht het slechte nieuws via Twitter naar buiten.

Ook Devin Druid (Tyler) sprak op Twitter zijn steun uit aan de slachtoffers van de branden.

Vermist

Het stilleggen van de opnames is overigens nog wel het minste probleem van de inwoners van Californië. Inmiddels hebben de branden al 21 dodelijke slachtoffers geëist. Daarnaast zijn bijna 600 mensen in het gebied vermist. Door de toename van de wind heeft de brandweer grote moeite met het bestrijden van vuurhaarden die zich juist door de windvlagen en de droogte snel verspreiden.

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why zal volgend jaar verschijnen op Netflix.