Martien Meiland

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden dacht even Martien Meiland voor zijn Hengelose huis op te wachten, maar daar was dé reality-ster van SBS6 helemaal niet van gediend. Zeker niet toen Jordi de noodgedwongen verhuizing aanstipte.

Article continues after the ad

"Door problemen met de gemeente Bronckhorst zullen wij hier op termijn moeten vertrekken", zei Erica Meiland gisteren. Het bestemmingsplan bleek de boosdoener. Hoe de Meilandjes dit gaan oplossen, en waar ze nu gaan wonen, zien we hoogstwaarschijnlijk in het gloednieuwe Chateau Meiland-seizoen. Jordi ging naar het dorp, maar kwam van een koude kermis thuis.

Geïrriteerde Martien

De Telegraaf-journalist liet enkele inwoners een boodschap aan de fam op een kaartje schrijven. En sommigen hielden zich niet in en lieten hun Meiland-afkeer de vrije loop. Ook kreeg hij een fles wijn van een gemeenteraadslid, die hij aan Martien moest geven (ze vond de Meiland-wijn namelijk niet te pruimen). Nou, Jordi ging - met brief én fles drank op zak - naar huize Meiland. Daar trof hij een geïrriteerde Martien en Claire die nét het terrein wilden verlaten met de auto.

'Ik weet niet waar u het over heeft?'

De ex-kasteelheer had zichtbaar geen zin in een onaangekondigd bezoek van een journalist. "Ik heb geen tijd", horen we 'm zeggen. "Dit zijn allemaal boodschappen van bewoners die afscheid willen nemen!", probeert Jordi, waarna Martien de 'cadeautjes' toch maar aanneemt. "Dankuwel." Toch komt hij terug op de opmerking van zojuist. "Ik ga helemaal nog geen afscheid nemen!", bijt Martien van zich af. "Ik weet niet waar u het over heeft?" Martien gaat "voorlopig niet" verhuizen, zegt hij terwijl hij wegrijdt. Het hele fragment kun je hier bekijken.