Is Spider-Mans aartsvijand een brave borst?

Sony heeft de leeftijds-rating van Venom bekendgemaakt en fans zijn niet blij! Spider-Mans gewelddadige vijand speelt de hoofdrol in… een kinderfilm!?

De voorverkoop van Venom-kaartjes begon deze week, en volgens de bioscoopketen heeft de film een ‘PG-13’-rating gekregen: oftewel, onder de dertien moet er een begeleider mee.

Venom is (na zijn écht gestoorde neef Carnage) zo’n beetje de ranzigste en moordlustigste antiheld uit het Spider-Man-universum. Zijn lange tanden zijn niet voor de sier, en met zijn enorme kracht slaat hij vijanden regelmatig tot moes.

Venom

Marvel-fans zijn dus écht niet blij met het leeftijdsadvies: zij verwachten een ultradodelijke alien-parasiet! De kans bestaat trouwens dat ze die gewoon krijgen, maar dat zijn bruutste moves even nét buiten beeld plaatsvinden.

Is zo’n rating dan echt een ramp? Zelfs The Dark Knight, waarin The Joker (Heath Ledger) een potlood in iemands brein ramt, kreeg dezelfde beoordeling.

Veruit de meeste superheldenfilms hebben de zogeheten ‘PG-13’-rating, die inhoudt dat kinderen onder de dertien jaar de film alleen mogen zien met een ouder/begeleider. 

Uitzonderingen zijn films als Watchmen, en natuurlijk Logan en Deadpool. Deze kregen een ‘R’ (restricted), wat betekent dat deze niet geschikt zijn voor jongeren tot en met zestien jaar. Aangezien tieners één van de belangrijkste doelgroepen voor superheldenfilms vormen, kun je je voorstellen dat studio’s deze rating liever vermijden…

Spider-Man-connectie?

Logan en Deadpool werden natuurlijk erg populair, maar over het algemeen is het uitbrengen van een R-rated superheldenfilm een risico.

Aangezien Sony de rechten heeft om Spider-Man-films te maken (ingewikkeld verhaal), en alle personages uit deze serie mag gebruiken, ligt het voor de hand dat Venom en Spidey het ooit tegen elkaar opnemen. 

Als de slijmerige antiheld constant de ledematen van zijn vijanden er afscheurt, wordt dat toch een lastig verhaal… Zo zitten we ook niet te wachten tot Jon Bernthal’s The Punisher ineens in een Spider-Man-film verschijnt, en point blank gangsters overhoopknalt.

Men vermoedt dat dit de belangrijkste reden is dat Venom een paar tandjes terugschakelt. Hoe dan ook: we zien het op 4 oktober!

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.