Sony heeft de leeftijds-rating van Venom bekendgemaakt en fans zijn niet blij! Spider-Mans gewelddadige vijand speelt de hoofdrol in… een kinderfilm!?

Article continues after the ad

De voorverkoop van Venom-kaartjes begon deze week, en volgens de bioscoopketen heeft de film een ‘PG-13’-rating gekregen: oftewel, onder de dertien moet er een begeleider mee.

Venom is (na zijn écht gestoorde neef Carnage) zo’n beetje de ranzigste en moordlustigste antiheld uit het Spider-Man-universum. Zijn lange tanden zijn niet voor de sier, en met zijn enorme kracht slaat hij vijanden regelmatig tot moes.

Venom

Marvel-fans zijn dus écht niet blij met het leeftijdsadvies: zij verwachten een ultradodelijke alien-parasiet! De kans bestaat trouwens dat ze die gewoon krijgen, maar dat zijn bruutste moves even nét buiten beeld plaatsvinden.

Is zo’n rating dan echt een ramp? Zelfs The Dark Knight, waarin The Joker (Heath Ledger) een potlood in iemands brein ramt, kreeg dezelfde beoordeling.

Veruit de meeste superheldenfilms hebben de zogeheten ‘PG-13’-rating, die inhoudt dat kinderen onder de dertien jaar de film alleen mogen zien met een ouder/begeleider. 

Uitzonderingen zijn films als Watchmen, en natuurlijk Logan en Deadpool. Deze kregen een ‘R’ (restricted), wat betekent dat deze niet geschikt zijn voor jongeren tot en met zestien jaar. Aangezien tieners één van de belangrijkste doelgroepen voor superheldenfilms vormen, kun je je voorstellen dat studio’s deze rating liever vermijden…

Spider-Man-connectie?

Logan en Deadpool werden natuurlijk erg populair, maar over het algemeen is het uitbrengen van een R-rated superheldenfilm een risico.

Aangezien Sony de rechten heeft om Spider-Man-films te maken (ingewikkeld verhaal), en alle personages uit deze serie mag gebruiken, ligt het voor de hand dat Venom en Spidey het ooit tegen elkaar opnemen. 

Als de slijmerige antiheld constant de ledematen van zijn vijanden er afscheurt, wordt dat toch een lastig verhaal… Zo zitten we ook niet te wachten tot Jon Bernthal’s The Punisher ineens in een Spider-Man-film verschijnt, en point blank gangsters overhoopknalt.

Men vermoedt dat dit de belangrijkste reden is dat Venom een paar tandjes terugschakelt. Hoe dan ook: we zien het op 4 oktober!