Drama! Na een controversiële uitspraak van regisseur Jason Reitman is een flinke online discussie losgebarsten. Toen Reitman Ghostbusters 3 aankondigde waren de reacties nogal verschillend. Hoewel sommige fans simpelweg enthousiast zijn dat er weer een nieuwe film komt, vinden anderen het een beledigende beslissing omdat Reitman de reboot uit 2016 hiermee niet echt erkent. Zoals Leslie Jones, die in de reboot speelde zegt: "Such a dick move.

Article continues after the ad

In 2016 kwam de reboot van Ghostbusters uit, waarin alle hoofdrollen gespeeld werden door vrouwen. De film kreeg matige kritieken en was geen denderend succes. 

Geen kwaad bewust

In een interview laat Reitman weten excited te zijn om Ghostbusters 3 te verfilmen. De film zal een direct vervolg zijn op Ghostbusters 2 (1989) en hij hoopt ook een deel van de originele cast weer samen te brengen. Reitman lijkt zich van geen kwaad bewust over deze beslissing en wil gewoon een goede film maken: "This is going to be a love letter to Ghostbusters. I love this franchise. I grew up watching it. I consider myself the first Ghostbusters fan. I was like seven years old when that movie came out and I love it. I want to make a movie for my fellow Ghostbusters fans." 

Discussie 

Op social media is er een flinke discussie gaande over de uitspraak van Reitman. Leslie Jones noemde het besluit "insulting" en maakt dat het lijkt alsof de film uit 2016 niet telt. Het wordt dan ook interessant om te zien hoe Reitman deze uitdaging aanpakt en hoe de film wordt ontvangen wanneer hij uitkomt volgend jaar. Bekijk hieronder de tweet van Leslie Jones. 

 

De film zal op 10 juli 2020 verschijnen in de Amerikaanse bioscopen, een Nederlandse releasedatum is nog onbekend.