Ophef en hilariteit! Een Amerikaanse moeder keek op Netflix naar Maya de Bij. Wat ze zag beviel haar allerminst: iemand smokkelde een cartoonpenis in de tekenfilm!

Article continues after the ad

Vaak zeggen dit soort ‘vondsten’ meer over de kijker dan over de tekenfilm. Mensen beweerden eerder dat stofwolken in The Lion King het woord ‘sex’ vormden, maar dit bleek verzonnen.

Is de penis in Maya De Bij dan óók het resultaat van hersenspinsels? Heeft iemand te lang naar Max de Worm of Willie(!) gestaard?

Eh… nee. Da’s wel degelijk een penis!

Misplaatste grap

Tegenover de Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt Studio 100 dat het waarschijnlijk om een misplaatste grap gaat van één van de tekenaars. De aflevering is inmiddels van de Amerikaanse Netflix gehaald, en wordt aangepast.

Op Facebook zijn mensen behoorlijk boos om het geintje! Sommigen zien er zelfs één of ander complot in van Netflix om kinderen te hersenspoelen. Want ja, het is wel het Internet, natuurlijk.

Chey Robinson, de moeder uit het filmpje, liet in een latere Facebook-post weten nogal overweldigd te zijn door de aandacht die haar ontdekking opleverde. Naast bijval kreeg Robinson ook hatelijke opmerkingen te verduren. Ze begrijpt de grap heus wel, maar vindt fallussymbolen niet echt geschikt voor in een kinderserie.