Prinses Alexia op Paleis Huis ten Bosch

Op1-presentator en Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck krijgt de wind van voren op twitter nadat hij prinses Alexia omschreef als de "lekkerste" prinses.

Article continues after the ad

Dat deed hij in zijn Zelfspodcast met beste vriend Jaap Reesema. Je weet wel, die ontzettend subtiele podcast die eerder ook al onder vuur lag nadat Sander Yolanthe Cabau een 'kat met down' noemde. Jaap en Sander bespraken het koningshuis, de prinsesjes en Alexia's TikTok-filmpjes, waarop Sander zei dat hij Alexia de "lekkerste" vindt. "Ja, daar kunnen we niet omheen draaien. Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al wel buiten haar prinsenmuiltjes loopt."

Sander Schimmelpennick van Dragons Den op WNL

Kritiek

Het binnen BN'er-kringen bekende blog Mediacourant schreef er voor het eerst over en vervolgens groeide de kritiek, ook op twitter. "'De Lekkerste' My God. Ze is 15. VIJFTIEN", schrijft RTL Nieuws. "Simpelweg smerig, je gaat toch niet kinderen beoordelen, wie het lekkerste is? Sander Schimmelpenninck mag zich schamen", zo klinkt het.


Reactie Sander

Heeft Sander al gereageerd op de ontstane ophef? Nou, misschien wel. "Goed moment om deze column nog maar eens te delen", schrijft hij op twitter, verwijzend naar een oude column waarin hij inging op zijn uitspraken over Yolanthe en de reacties daarop.