In mei 2018 was het een vraag die de hele wereld bezig leek te houden: Horen we in dit filmpje Yanny of Laurel? Nu is er een vervolg uit onverwachte hoek: (gr)overal in Amerika buigt men zich momenteel over de vraag of kindervriend Grover het F-woord gebruikt heeft in Sesamstraat?!

Article continues after the ad

In de aflevering van donderdag 27 december roept de blauwe vrolijkerd verrukt uit “Move the camera? Yes Yes! That sounds like an excellent idea”, maar menig kijker meende dat Grover iets anders zegt, namelijk: “Move the camera? Yes yes! That's a f*cking excellent idea!”

“That sounds like an excellent idea”

Kijkers hebben volop het fragment op YouTube geplaats, en gek genoeg lijkt het de ene keer alsof Grover “That sounds like” zegt, terwijl het de andere keer inderdaad klinkt alsof hij zijn mond moet gaan spoelen. In dit filmpje lijkt het bijvoorbeeld duidelijk dat er niks aan de hand is:

 

Of toch “That’s a f*cking excellent idea”?

Terwijl het in deze opname van hetzelfde fragment wel degelijk lijkt alsof we hier een F-Bomb voorbij horen komen:

 

 

Of misschien toch “That's in fact an excellent idea?”

Dan is er ook nog een derde optie, namelijk dat Grover “That's in fact an excellent idea” zegt. Hoe meer we luisteren, hoe meer we in de war raken. Wat zeggen jullie?

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Sesamstraat voor opschudding zorgt: in September bleek er ineens een wel erg brute aflevering van het kinderprogramma op Ziggo te staan! En dat terwijl de makers achter Sesamstraat zelfs tot rechtszaken bereid zijn om hun kindvriendelijke imago te behouden.